Kolonoskopia Poznań
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: osoba zainteresowana
- województwo: wielkopolskie
Kolonoskopia Poznań
Witam!
Chciałbym w Poznaniu wykonać kolonoskopię. Nie mam objawów choroby, ale obciążenie genetyczne rakiem jelita grubego.
Bardzo proszę o informację, gdzie najlepiej wykonać to badanie? Jakiego lekarza polecacie?
Czy lepiej zrobić prywatnie to badnie? Ze znieczuleniem, czy bez da się wytrzymać?
Czy muszę mieć skierowanie od lekarza rodzinnego?
Czy w szpitalu państwowym zrobią mi takie badanie "od ręki", czy muszę być zapisana na oddział?
Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje od kogoś kto przeszedł takie badanie w Poznaniu i może polecić jakiegoś lekarza.
Pozdrawiam!
Chciałbym w Poznaniu wykonać kolonoskopię. Nie mam objawów choroby, ale obciążenie genetyczne rakiem jelita grubego.
Bardzo proszę o informację, gdzie najlepiej wykonać to badanie? Jakiego lekarza polecacie?
Czy lepiej zrobić prywatnie to badnie? Ze znieczuleniem, czy bez da się wytrzymać?
Czy muszę mieć skierowanie od lekarza rodzinnego?
Czy w szpitalu państwowym zrobią mi takie badanie "od ręki", czy muszę być zapisana na oddział?
Będę bardzo wdzięczna za jakiekolwiek informacje od kogoś kto przeszedł takie badanie w Poznaniu i może polecić jakiegoś lekarza.
Pozdrawiam!
- aleksandra12
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
Re: Kolonoskopia Poznań
To możesz próbować w Centrum Onkologii na Garbarach, tam mają bezpłatne programy dla takich osób - zadzwoń, popytaj.Mimoza pisze: Chciałbym w Poznaniu wykonać kolonoskopię. Nie mam objawów choroby, ale obciążenie genetyczne rakiem jelita grubego.
Jak dla mnie - prywatnie i ze znieczuleniem, w Bamberskim Dworze.Mimoza pisze: Bardzo proszę o informację, gdzie najlepiej wykonać to badanie? Jakiego lekarza polecacie?
Byłam bardzo zadowolona i nie miałam ani pół złego wrażenia.
Brat miał bez znieczulenia na NFZ w przychodni na Kasprzaka i uwierz mi, nie było dobrze.
Pozdrawiam, Aleksandra
- montan
- Początkujący ✽✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- Kontakt:
Ja polecam prywatnie na Strusia... 0 złych wrażeń... i jak dobrze się spało... 

Dolina . . .
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: -- poza Polską --
Też miałam kolonoskopię na Strusia, w prywatnym gabinecie, niestety nie pobrali wycinków, kolejne badania już w szpitalu zakończyły się jednak innym wynikiem - dopiero tam pobrano wycinki ze zmian. co prawda pełen komfort w narkozie, ale co do rzetelności wykonanego badania nie mogę wyrazić pozytywnej opinii.
- montan
- Początkujący ✽✽
- Choroba: w trakcie diagnozy
- Kontakt:
no tez miałem na strusia i nie chceili pobrac wycinkow bo jelito grube bylo czyste... porażka 

Dolina . . .
-
- Debiutant ✽
- Choroba: osoba zainteresowana
Dzięki serdeczne! A czy ktoś jeszcze miał w Bamberskim Dworze? A może w noym szpitalu prywatnym na Obornickiej, lub w Certusie? Czy trzeba mieć skierowanie?
- Kubanka
- Debiutant ✽
- województwo: mazowieckie
Tak, ja miałam kolonoskopię w Bamberskim Dworze, z tego co pamiętam, na prywatne badanie (było to 2 lata temu) nie musiałam mieć skierowania. Obsługa bardzo miła i z poczuciem humoru, zero dyskomfortu, jako że badanie pod znieczuleniem, również zero bólu. Długo czekałam na hist-pat (prawie tydzień dłużej niż było obiecane), ale przyczyna leżała chyba w urlopie lekarza z labolatorium.
Ostatnio zmieniony 25 wrz 2008, 08:33 przez Kubanka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: -- poza Polską --
Co do bamberskiego dworu nie mogę się wypowiedziec bo nigdy tam nie byłam, obornickiej tez nie znam, z certusa korzystam jesli chodzi o laboratorium,co do zabiegów slyszalam natomiast bardzo niepochlebne opinie od personelu z "panstwowego" szpitala, ponoc co do jakosci uslug mozna miec duze zastrzezenia, mysle ze byla to obiektywna opinia, do tego z ust "profesjonalistów", wiec chyba wiarygodna, natomiast nie chcialabym nikogo celowo zrażać ani odradzać tam wizyty, jedynie podzielić się tymi wiadomościami, które mam, bo ostatecznie trudno zweryfikować takie opinie. uważam jednak, że w badaniach endoskopowych strasznie wazne jest to, jaki lekarz takie badanie wykonuje.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: nie ustalono
Czy moglibyscie napisac gdzie są jakie ceny?? Jestem studentem i jest to dla mnie istotne...
-
- Debiutant ✽
tak tylko zeby dostac sie do samego gastrologa musze czekac 4 miesiace (na przybyszewskiego...) czy są gdzies krotsze kolejki?
A potem zapewne takze sa kolejki do badania... Wiec i tak chyba pozostaje mi opcja badania prywatnego...
A potem zapewne takze sa kolejki do badania... Wiec i tak chyba pozostaje mi opcja badania prywatnego...
- aleksandra12
- Aktywny ✽✽✽
Bamberski dwór z narkozą - 500.
Bez narkozy nie braliśmy
Jeśli będziesz miał skierowanie to krótkie kolejki na kolono są na Kasprzaka w Przychodni.
Z samym gastro państwowym nie mam jednak doświadczenia.
Bez narkozy nie braliśmy

Jeśli będziesz miał skierowanie to krótkie kolejki na kolono są na Kasprzaka w Przychodni.
Z samym gastro państwowym nie mam jednak doświadczenia.
Pozdrawiam, Aleksandra
-
- Debiutant ✽
a co sadzicie o Medic'u na ulicy grochowskiej ? Czy ktos juz tam mial kolonoskopie? A czy trzeba miec osobe towarzyszacą czy do sie po zabiegu powrocic o wlasnych silach ?
- aleksandra12
- Aktywny ✽✽✽
Ja w Bamberskim byłam proszona o osobę towarzyszącą ale dlatego, że miałam narkozę.
Brat, który miał kolonoskopię bez narkozy na Kasprzaka nie był informowany o takiej potrzebie. Ale byłam z nim i tak
Brat, który miał kolonoskopię bez narkozy na Kasprzaka nie był informowany o takiej potrzebie. Ale byłam z nim i tak

Pozdrawiam, Aleksandra
-
- Debiutant ✽
Witam!
czy możecie mi polecić jakiś szpital, gdzie wykonują fachowo i rzetelnie kolonoskopię, a przede wszystkim w narkozie (mam duże zrosty po operacji położniczo - ginekoloh i gin twierdzi, że byłoby dla mnie na żywo nie do przejścia)?
dużo pozytywnych opinii słyszałam, w przeciwieństwie do was o Certusie. Dlaczego macie złe opinie?
Poza tym jestem w trakcie rozpoznania, rodzinny dał mi skierowanie tylko do chirurga, nie chciał dać do gastroenteorologa, czy w takim przypadku chirurg skieruje mnie gdzieś? Czy da mi wolny wybór?
zielona jestem w temacie i bardzo spanikowana
czy możecie mi polecić jakiś szpital, gdzie wykonują fachowo i rzetelnie kolonoskopię, a przede wszystkim w narkozie (mam duże zrosty po operacji położniczo - ginekoloh i gin twierdzi, że byłoby dla mnie na żywo nie do przejścia)?
dużo pozytywnych opinii słyszałam, w przeciwieństwie do was o Certusie. Dlaczego macie złe opinie?
Poza tym jestem w trakcie rozpoznania, rodzinny dał mi skierowanie tylko do chirurga, nie chciał dać do gastroenteorologa, czy w takim przypadku chirurg skieruje mnie gdzieś? Czy da mi wolny wybór?
zielona jestem w temacie i bardzo spanikowana

- obyty.z.cu
- Doradca CU
- Choroba: CU
Dobry chirug bedzie diagnozowal,a wiec moze Tobie dac skierowanie na badania endoskopowe, (chyba, ze sam bedzie je robil).novelka pisze:Poza tym jestem w trakcie rozpoznania, rodzinny dał mi skierowanie tylko do chirurga, nie chciał dać do gastroenteorologa, czy w takim przypadku chirurg skieruje mnie gdzieś? Czy da mi wolny wybór?
Napewno dobrze kolonoskopie zrobia na Przybyszewskiego- ten szpital polecą Tobie wszyscy- ,w znieczuleniu,...ale moga byc problemy z terminami.
Certus to takie troche "gdybanie",zbyt wiele niewiadomych.
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl