Ale przecież nawet na instrukcji jest napisane, że można ten fortrans podzielić i wypić część w dzień przed i drugą część w dzień badania, więc dlaczego u mnie przerwa miałaby znaczenie?
Ja już nie wiem ale na mnie ten specyfik tak super nie działa, nie mam żadnych skurczy, już wypiłam kolejne 2 litry i woda leci żółtawa a nie czysta

W usa miałam 5 kolonoskopii i nigdy nie powiedzieli, że jelito brudne, wiem, że jak było coś nie tak to płukali w trakcie badania. Ale tu chyba lepszy sprzęt mają, może to ma znaczenie?
Mieliście kiedyś podczas badania podawany fosforyzujący kontrast dożylnie żeby obraz byL lepszy? Mnie to zaproponował lekarz przed badaniem, powiedział, że ma jakiś super sprzęt, który powiększa 1000 krotnie ale do tego jest potrzebny kontrast (po nim podobno skóra może być lekko zółta przez 2 dni

) mogą być też nudności dlatego miałam ( i będę miała) narkozę. Oby tylko jutro się udało a najlepsze jest to, ze ja oficjalnie jestem na oddziale (jak powiedziała pielegniarka pobyt wirtualny

) ale ponieważ i tak nie maja miejsc to wypuścili do domu. Tylko mam na siebie uważać i nie wpaść np pod samochód bo co by było jakbym trafiła do innego szpitala

Czeski film...
[ Dodano: 26-05-2012 ]
Już jestem po

choć naczekałam się wiele godzin. Tym razem chyba wszystko było ok, chyba bo nawet nie mogłam porozmawiać z lekarzem no bo piątek popłudniu to wszyscy chcą jak najszybciej iść do domu. W przyszłym tygodniu mam się zgłosić po wypis to się dowiem jak moje jelito no i co to za badanie było z tym kontrastem.
Mam tylko taki problem, ze bardzo boli mnie odbyt

nawet za bardzo siedziec nie mogę, nigdy tak nie miałam ani po kolonoskopiach ani w zaostrzeniu, czy czegoś mi nie uszkodzili? Leci mi też krew, ale to chyba normalne po wycinkach?