Błąd ogólny - komunikat

Kierunkowskazy wskazujące jak poruszać się po forum i je użytkować

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy

Zablokowany
Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2725
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 13 lut 2017, 21:42

Kliknąłem Karaoke... w to co napisałeś po kolei
Chyba nie mam nic... tylko propozycje pobrania tzn. ikony

To co mam robić dalej :?:
Czy mam coś dalej robić?

W rozszerzeniach oknie mam pozaznaczane włączone czy mam je wyłączyć
*******************
Arkusze Google 1.1
Twórz i edytuj arkusze
Szczegóły
Identyfikator: felcaaldnbdncclmgdcncolpebgiejap

Zezwalaj w trybie incognito

Włączone

Dokumenty Google 0.9
Twórz i edytuj dokumenty
Szczegóły
Identyfikator: aohghmighlieiainnegkcijnfilokake

Zezwalaj w trybie incognito

Włączone

Dokumenty Google offline 1.4
Korzystaj z rodziny usług Dokumenty Google w trybie offline.
Szczegóły
Identyfikator: ghbmnnjooekpmoecnnnilnnbdlolhkhi
Zobacz widoki: strona w tle (Nieaktywne)

Zezwalaj w trybie incognito

Włączone

Prezentacje Google 0.9
Twórz i edytuj prezentacje
Szczegóły
Identyfikator: aapocclcgogkmnckokdopfmhonfmgoek

zezwalaj w trybie incognito

włączone

*******************
to co powyżej między gwiazdkami to zrzut z okna rozszerzenia

okienka zezwalaj w trybie incognito są u mnie nie pozaznaczane

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2725
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 13 lut 2017, 22:14

Rąbnąłem standardowo po ciasteczkach - Wszystkich .

Bo tego co Stig doradzał nie umiałem włączyć chyba , że coś przeoczyłem w jego instrukcji :smutny:
Mam przypominam Windows 7 Home Premium.

Zwracam honor... mam dostęp z powrotem do poczty wewnętrznej Forum - link działa.
To chyba te cholerne ciasteczka

Ciekawe co one (te ciasteczka) i dlaczego mieszają , że wyłączają działanie opcji menu górnego Forum

w moim przypadku było głuche na klikanie ...Nie masz wiadomości •

Awatar użytkownika
Karaoke
Aktywny ✽✽✽
Posty: 504
Rejestracja: 25 mar 2007, 23:18
Choroba: CD u dziecka
województwo: dolnośląskie
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Karaoke » 13 lut 2017, 23:50

Jacekx, testowałem właśnie różne ustawienia z cookies i jeżeli blokowałem http://crohn.home.pl to wywalało mnie całkowicie z forum (jako niezalogowany user).

Zrobiłem screeny krok po kroku jak sprawdzać ustawić te ciasteczka, ale widzę, że sobie poradziłeś.
Link google drive screen shot cookies settings
Opisu nie robię, bo focie chyba czytelne.
Jakbyś chciał to przetrenować to radzę w przeglądarce utworzyć nowe konto (dodać nowego użytkownika) i wtedy bezkarnie można trenować ustawienia - w razie czego błędne zmiany są tylko na tym koncie, a później można je usunąć.

Co do rozszerzeń to wszystkie są zaufane (od google), natomiast sens włączania ich w trybie incognito mija się z celem tego trybu. Osobiście nie korzystam z tej opcji, bo to i tak ściema.
Obrazek
Rozlicz PIT z sercem - przekaż 1 % podatku na OPP

Aby nie było gorzej...
...to będzie lepiej...
Podobno ;-)

Obrazek
Podążaj za Pajacykiem...

Obrazek
Wspomóż WOŚP, wspomóż dzieciaki bez focha - 13 I 2019r

Awatar użytkownika
cordo
Aktywny ✽✽✽
Posty: 934
Rejestracja: 01 wrz 2007, 18:53
Choroba: CU
województwo: małopolskie
Lokalizacja: Kraków

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: cordo » 14 lut 2017, 07:56

Jeżeli to ciasteczka, to ustaw sobie czyszczenie ciasteczek po każdej sesji przeglądarki i wtedy nie trzeba będzie ręcznie za każdym razem usuwać.
Problem był mega błahy, a robienie standardowo z igły widły.
Jeżeli nie będziesz dalej wiedział, to zainstaluj sobie Ccleaner, tam masz opcje usuwania ciasteczek w przeglądarce i masę innych ciekawych rzeczy.

Awatar użytkownika
Luki36
Aktywny ✽✽✽
Posty: 662
Rejestracja: 11 lip 2013, 11:32
Choroba: CU
województwo: zachodniopomorskie

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Luki36 » 14 lut 2017, 08:16

Jacekx widocznie lubi ciasteczka i nie lubi ich od tak wyrzucać na śmieci.
Ja też w sumie rzadko usuwam, bo zazwyczaj usuwają sie też mi hasła do wszelkich forów i portali, choć pewnie i to da się usunąć , by ich nie usuwać.
Na razie, bez leków

Awatar użytkownika
deth
Mistrzunio ❃❃❃
Posty: 3117
Rejestracja: 02 lut 2011, 16:33
Choroba: CD
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Reda

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: deth » 14 lut 2017, 08:27

:D
Ostatnio zmieniony 14 lut 2017, 14:10 przez deth, łącznie zmieniany 6 razy.

Awatar użytkownika
Luki36
Aktywny ✽✽✽
Posty: 662
Rejestracja: 11 lip 2013, 11:32
Choroba: CU
województwo: zachodniopomorskie

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Luki36 » 14 lut 2017, 08:27

A tak jeszcze z innej beczki, bo miałem okazję poznać możliwości wielu silników które obsługują fora tematyczne i często łączą to od razu z jakimś portalem/stroną .

Oczywiście forum Crohn jest stare i działa na wysłużonym silniku. Wielu opcji tu nie ma, ale też nie ma też tutaj jakiegoś wielkiego ruchu i w sumie nadal wystarcza.
Oczywiście zawsze można zmienić, ale prawdopodobnie są inne potrzeby/lub nie ma takiej potrzeby po prostu.

Ostatnio dosyć popularne i fajnie działające jest forum , bazujące na czymś takim:
https://xenforo.com/purchase/
(nie wiem, czy dałem dobry link, ale jak ktoś tu siedzi w temacie, to będzie wiedział)

Pozdro
Na razie, bez leków

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2725
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 14 lut 2017, 14:19

cordo pisze:Jeżeli to ciasteczka, to ustaw sobie czyszczenie ciasteczek po każdej sesji przeglądarki i wtedy nie trzeba będzie ręcznie za każdym razem usuwać.
Problem był mega błahy, a robienie standardowo z igły widły.
Jeżeli nie będziesz dalej wiedział, to zainstaluj sobie Ccleaner, tam masz opcje usuwania ciasteczek w przeglądarce i masę innych ciekawych rzeczy.
Skąd wiesz , że z igły widły ?

Zapytać nic nie szkodzi... Czytaj ze zrozumieniem cordo.
Poprzednio miałem głuche niektóre opcje menu Forum i usunięcie ciasteczek nic nie dało To raz.

Co to Cclaner to znam - od lat używam różnych programów czyszczących i to mnie nauczyło, że nie zawsze czyszczenie SO wychodzi im na dobre.
Sorry ale 20 lat czyściłem SO w pracowniach komputerów szkolnych ... to dwa.
Używałem najczęściej
a) CCleaner
b) Wise Disk Cleaner
Z narzędziowych programów to:
a) Norton Disk Doctor
b) Norton Utility


Zbyt upraszczasz z tym igły widły... to trzy. To grzech niestety bycia młodym... :wink:
Mimo lat z komputerami pracy i z SO nigdy nie twierdziłem, że wiem o nich wszystko... a tylko twierdziłem, że trochę wiem ...to cztery.

Awatar użytkownika
Luki36
Aktywny ✽✽✽
Posty: 662
Rejestracja: 11 lip 2013, 11:32
Choroba: CU
województwo: zachodniopomorskie

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Luki36 » 14 lut 2017, 14:39

Jacekx pisze:20 lat czyściłem SO w pracowniach komputerów szkolnych
Pytanie brzmi bardziej, nie ile czyściłeś, a bardziej, od ilu lat już nie czyścisz :wink:
Na razie, bez leków

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2725
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 14 lut 2017, 14:46

Pytają więc odpowiadam :idea:
Luki36 pisze:
Jacekx pisze:20 lat czyściłem SO w pracowniach komputerów szkolnych
Pytanie brzmi bardziej, nie ile czyściłeś, a bardziej, od ilu lat już nie czyścisz :wink:
sorry tylko od dwóch ...

Czyściłem dokładnie a szczególnie z Quake czy Country Striker :wink:

Mam miniaturę pracowni w domu - 3 kompy lokalnie widzące się w domowej sieci :wink:

Awatar użytkownika
Tubisia
Doradca CD
Posty: 1601
Rejestracja: 16 kwie 2012, 16:11
Choroba: CD
województwo: małopolskie
Lokalizacja: Kraków/Warszawa
Kontakt:

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Tubisia » 14 lut 2017, 15:51

Jacekx, a zwykłe zgody na wyskakujące pop-upy sprawdzałeś? ktoś mnie uświadomił, że jak się zna za bardzo to do głowy nie przyjdzie nawet proste wyjaśnienie :mrgreen:

BTW chwalić się nie ma czym, bo obecnie każdy dzieciak to umie :wink: a mówienie o sobie "informatyk" dla pracujących w IT to obelga :twisted:
Nikt nie będzie mi mówił jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
A jak ktoś będzie chciał, to mam cały arsenał narzędzi do tortur :bicz:

Życie jest jak jajko - trzeba je znieść.

Zawiodły już: immunosupresja Aza i MTX, operacja, sterydy,3 biologie i inne leki, ale jeszcze żyję na złość innym :cool2:

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2725
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 14 lut 2017, 17:35

Tubisia pisze:
...

BTW chwalić się nie ma czym, bo obecnie każdy dzieciak to umie :wink: a mówienie o sobie "informatyk" dla pracujących w IT to obelga :twisted:

Ja się nie chwalę ja stwierdzam fakt bo część tu z Was lubi pouczać stary to nic o kompach nie wie...
A na pop-upy nie reaguję ale też chyba mam je blokowane ...sprawdzę dzięki za radę

Awatar użytkownika
Tubisia
Doradca CD
Posty: 1601
Rejestracja: 16 kwie 2012, 16:11
Choroba: CD
województwo: małopolskie
Lokalizacja: Kraków/Warszawa
Kontakt:

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Tubisia » 14 lut 2017, 18:32

Jacekx pisze:A na pop-upy nie reaguję ale też chyba mam je blokowane ...sprawdzę dzięki za radę
Przychodzące Pw wyskakuje w oknie....
Nikt nie będzie mi mówił jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
A jak ktoś będzie chciał, to mam cały arsenał narzędzi do tortur :bicz:

Życie jest jak jajko - trzeba je znieść.

Zawiodły już: immunosupresja Aza i MTX, operacja, sterydy,3 biologie i inne leki, ale jeszcze żyję na złość innym :cool2:

Awatar użytkownika
Baby
Moderator
Posty: 4174
Rejestracja: 30 mar 2011, 12:19
Choroba: mikroskopowe zap. j.
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Baby » 15 lut 2017, 14:30

Ważne że problem rozwiązany. Kto pyta nie błądzi więc nie ma co być uszczypliwym.
,,Jeśli chcesz zmienić świat, zacznij od siebie." Gandhi
,,Jeśli życie rzuca Ci kłody pod nogi - zrób sobie z nich tratwę."

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2725
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 16 lut 2017, 13:43

mnie jednak męczy dlaczego ?

Czyli może ktoś wyjaśni ... bo wiedza się przydaje na zaś

Ciekawe co one (te ciasteczka) i dlaczego mieszają , że wyłączają działanie opcji menu górnego Forum
w moim przypadku było głuche na klikanie ...Nie masz wiadomości •

Zablokowany

Wróć do „FAQ”