Cześć wszystkim,
Moja sytuacja z chorobą trochę się unormowała i postanowiłem wyjechać na wymianę studencką z Poznania do Krakowa, znalazłem też tutaj staż w zawodzie i dlatego postanowiłem zamieszkać tu na dłużej. Czy polecicie jakiegoś dobrego lekarza i dobrą przychodnie lub szpital, aby móc się skonsultować i przenieść leczenie, ponieważ nastąpił problem z lekami, które biorę i nie wiem jak się zachować, głownie chodzi tu o Azathioprine VIS. Nie ukrywam, że zależałoby na szybkim terminie i opiece w ramach NFZ, ponieważ nie stać mnie, aby co miesiąc płacić za prywatną wizytę

Ewentualnie pierwszy raz mógłbym iść prywatnie, ale z możliwością dalszego leczenia w ramach NFZ. Proszę i bardzo liczę na Waszą pomoc, ponieważ prawie nikogo nie znam tutaj w Krakowie i nie mam kogo poradzić się o pomoc.
Pozdrawiam i bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi!

12.2012 r. pierwsze objawy
1.02.2013 r. diagnoza CU
2.05.2013 r. - 10.05.2013 oddział gastroenterologii szpital Biziela w Bydgoszczy
10.10.2013 r. - 19.10.2013 r. kolonoskopia, po której dochodzi do perforacji jelita, usunięcie 75 cm. jelita, wyłonienie stomii czasowej
14.10.2013 r. zmiana diagnozy na CD
01.09.2014 r. - likwidacja stomii czasowej, przywrócona drożność jelita grubego