[center]

[/center]
Chcesz uchronic swoje dziecko przed takim losem? Ale skad wiesz, czy nie jest za pózno? Moze twoje dziecko juz stalo sie emo? Sprawdz ile z tych punktów pokrywa sie z twoimi obserwacjami. Jezeli nie jest to wiekszosc, jest jeszcze nadzieja. Jezeli jest... Samo wykonczy sie zyletka.
1. Czesto gina ci zyletki. W kazdej formie, nawet wklady do maszynki.
2. Na zwykle pytania typu: Jak tam w szkole? czy Co bys chcial na obiad? odkrzykuje: W ogóle mnie nie rozumiecie! Zostawcie mnie w spokoju! Dajcie mi prawo do szczescia!, po czym biegnie do swojego pokoju, zeby poplakac.
3. Nie pamietasz jak wyglada jego twarz. 3/4 sa skryte pod grzywka.
4. Gina ci kosmetyki. W szczególnosci tusz do rzes i lakier do paznokci.
5. Akt jego pobicia jednoczy skinów i punków.
6. Dlugowlosa mlodziez w ciezkich, okutych butach wola na niego „ciota”, albo „pedal”.
7. Znajomi homoseksualisci równiez tak krzycza.
8. Widzisz, ze jakis hippis dolacza sie do skinów i punków w akcie pobicia twojego dziecka.
9. Chce dostac kwadratowe okulary o czarnych oprawkach, mimo ze nie ma wady wzroku.
10. Do szkoly nie nosi plecaka, lecz torbe, w której jest wiecej kosmetyków niz ksiazek. (dotyczy tylko chlopców, u dziewczat pojawia sie to bez wzgledu na subkulture)
11. Pisze pamietnik, w którym wiodaca role pelnia mhrooczne wiersze i planowanie samobójstwa.
12. Zdecydowana wiekszosc ubran w jego szafie jest w paski lub szachownice.
13. Nie ma mowy o jakiejkolwiek sensownej rozmowie. Maja swoje zdanie na kazdy temat i nawet jesli glosza nieprzecietne herezje, to i tak ty sie mylisz.
14. Spielo sobie wargi agrafka, zeby zawsze zachowac stosowna mine.
15. Nie wpuszcza cie do swojego pokoju. Wchodzisz tam tylko, w nocy, gdy siedzi w lazience i próbuje robic sobie makijaz.
16. Twierdzi, ze nie ma zadnych przyjaciól.
17. Nastepnego dnia zaprasza tych przyjaciól, zeby razem poplakac w piwnicy.
18. Wykazuje nadmierne zainteresowanie ptakami z rodziny krukowatych.
http://www.youtube.com/watch?v=JGLv3IEL0VI