znowu sluz w stolcu
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- goniusia
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CU
- województwo: dolnośląskie
Re: znowu sluz w stolcu
U mnie to samo dzieje się od około dwóch miesięcy,sama nie wiem od czego to może być.Wizytę u gastrologa mam 20.03 więc myślę że dotrwam.A może u Ciebie śluz pojawia się po niektórych posiłkach?Ja przyznam się ze nie bardzo trzymałam dietę i podejrzewam że to od tego.Ale najlepiej jak poradzisz się lekarza
- biedronka24
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: mikroskopowe zap. j.
- województwo: podlaskie
U mnie śluz jest obecny prawie cały czas. W zaostrzeniu jest go znacznie więcej.
Salofalk 500 2 x 3 tabl., Contracid 40 mg, Telfexo 180, Cortare 250, Oxodil, Ventolin.
- Shadowka
- Doświadczony ❃
- województwo: śląskie
- Kontakt:
Ja mam śluz zawsze, jak pojawiają się inne objawy to jest i znacznie więcej śluzu, bywa tak , że śluz jest jedyną rzeczą którą wydalam. Może przed zmianą dawkowania leków warto zwrócić uwagę lekarzowi na owy śluz.
- PawełS
- Debiutant ✽
- Kontakt:
A u mnie to jest różnie ... po duzym stresie albo odejsciu od diety wydalam sluz ale np. ostatnio dostalem znow asamax który nie pomogl mi wcale !? testowalem siemie ale tez kicha enterol jest calkiem spoko dziala dosc dobrze przynajmniej na mnie pijam tez czasami acidolac ale on raczej nie hamuje biegunek sluzowych tak jak enterol.... wiec odstawilem asamax i uprosilem lekarza o witamine B12
i do tego zarzucilem kwas foliowy poprawa w 1 dzien biegunki ustały czuje sie fantastycznie zero bólu nawet wieśmaki zajadam
psycha duzo daje lekarz zaproponowal mi psychologa i psychiatre u mnie w 90 % stres powoduje pogorszenie choroby.

![cwaniak :]](./images/smilies/cwaniak.gif)
-
- Doświadczony ❃
- miasto: bytom
U mnie w sierpniu jak rozpoznali chorobę to śluz leciał przez 2-3 tygodnie ( już NIE pamiętam dokładnie) . Potem pogorszenie miałam w pażdzierniku zaś - krew i śluz. Ale od tamtej pory jest ok. Brałam na poprawe ASAMAX tabletki, czopki ASAMAX. A od lutego biorę tylko ASAMAX 2*1 i kwas foliowy 2*1 i ci jakiś czas TRILAC ( probiotyk). Ale stres w tej chorobie ma duże znaczenie. Ja jak się stresuję to odrazu lecę do WC i pobolewa jelito. Ale jak w NASZEJ w Polsce można się NIE denerwować!
Biorę: Asamax tabl 500mg 2-2-2-2, asamax czopek 0-0-1 ircolon 1-0-1, probiotyk, intesta, nospa. Stan: Zaostrzenie. Waga / Wzrost : 40,5 kg/ 158cm.
- Alishia
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Cóż,ja często mam śluz w stolcu.Ale jest to zawsze wtedy kiedy nie mm biegunki-wolę więc mieć śluz niż biegunkę.Poza tym po dwóch-trzech dniach po śluzie ani śladu:)
- goniusia
- Aktywny ✽✽✽
Ja mam prawie cały czas śluz bez innych objawów choroby i moja pani gastrolog powiedziała że w takiej sytuacji jeżeli nic innego się nie dzieje to nie jest nic strasznego
-
- Debiutant ✽
- Kontakt:
Kurcze ja chyba jestem jakiś dziwny jednego dnia mam śluz i sporo krwi w toalecie jestem 2 - 3 razy ale za to już drugiego dnia 1-2 razy w toalecie a stolec bez sluzu i krwi no czy to jest normalne czuje sie jak bym prowadził podwójne życie w toalecie <lol2>

- manka
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: kujawsko-pomorskie
nie powiem żeby to normalnie było
ale mi też się zdarza 

RAZ JEST DOBRZE RAZ JEST ŹLE ALE ZAWSZE JEST JAKOŚ 

-
- Doświadczony ❃
- województwo: łódzkie
mimo 4 lat remisji, śluz tez mi się zdarza czasem i nie oznacza zaostrzenia 

choruję od 96 roku, diagnoza od 98, remisja: od 2004 z 3 miesięczną przerwą:) bez leków (nie polecane)
-
- Doświadczony ❃
ostatnio jakoś śluz pojawia mi się często w stolcu,ale nie pobolewa mnie nic. Czy to normalne? lekarz dał mi spokój do sierpnia i biorę dwie tabletki asamax i dwie kwas foliowy. Czy to coś nie tak?
Biorę: Asamax tabl 500mg 2-2-2-2, asamax czopek 0-0-1 ircolon 1-0-1, probiotyk, intesta, nospa. Stan: Zaostrzenie. Waga / Wzrost : 40,5 kg/ 158cm.
- goniusia
- Aktywny ✽✽✽
Ja juz przyzwyczaiłam się do tego że wypróżniam się ze śluzem.Poza tym nic się nie dzieje
-
- Doświadczony ❃
Dzis oddałam rano stolec z śluzem a potem przez godzinę bolało Mnie mocno jelito. Wziełam następną ASAMX i potym przestało boleć. Czy u was tak się zdarza?
-
- Doświadczony ❃
Ból jelita brak, ale biegunkę rano dostałąm gdyby nie węgiel umarła bym.
-
- Debiutant ✽
- województwo: wielkopolskie
Na moją biegunkę jeśli już jest to węgiel zbyt mało pomagał więc stosowałem doraźnie tanninum albuminatum. Czy stosował to ktoś? Jakie macie spostrzeżenia?