Witam.
Choruje na CU w pierwszej wersji przepisano mi salofalk 500 w tabletkach i zazywalem go 3x3 i czulem sie swietnie, tak jakby nic mi nie dolegalo. Jakiś tydzien temu przerzucilem sie na asamax 500 w czopkach i od tego czasu mam ciagle rozwolnienie. Co sadzicie, czy przerzucic sie na salofalk czy tez jeszcze poczekac a biegunka minie po czasie biorac asamax? Bardzo prosze o pomoc i serdecznie dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam
zmiana tematu zg.z reg
Anette
Asamax zmiana i skutki uboczne
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Shima
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Re: Pytanie dotyczace lekow
Zaraz zaraz....sam przerzuciles sie z tabletek na czopki
czy takie bylo zalecenie lekarza
Bo przeciez czopki dzialaja tylko na odbytnice i koncowy odcinek jelita grubego a tabletki ..no wiesz...maja wiekszy wachlarz działania.
Jeśli to decyzja lekarza to czekaj i skonsultuj sie z nim...jesli sam tak"zarządziłeś"to wracaj do tabletek(a nie moze byc Asamax500 w tabl?)

Bo przeciez czopki dzialaja tylko na odbytnice i koncowy odcinek jelita grubego a tabletki ..no wiesz...maja wiekszy wachlarz działania.

Jeśli to decyzja lekarza to czekaj i skonsultuj sie z nim...jesli sam tak"zarządziłeś"to wracaj do tabletek(a nie moze byc Asamax500 w tabl?)
Zawsze służę rozmową [you] 
Choroba:CD, astma, alergia, łuszczyca, ginekologiczne powikłania w trakcie leczenia immunosupresyjnego, podobno przebyta gruźlica jelit Stan:Lewostronna hemikolektomia,resekcja zwężenia w miejscu zespolenia i jeszcze dodatkowych kawałków jelit, zaostrzenie Leki:asamax3x1000mg,helicid2x1, metotreksat i parę innych paskudztw Waga/wzrost 99/173

Choroba:CD, astma, alergia, łuszczyca, ginekologiczne powikłania w trakcie leczenia immunosupresyjnego, podobno przebyta gruźlica jelit Stan:Lewostronna hemikolektomia,resekcja zwężenia w miejscu zespolenia i jeszcze dodatkowych kawałków jelit, zaostrzenie Leki:asamax3x1000mg,helicid2x1, metotreksat i parę innych paskudztw Waga/wzrost 99/173
Nie, nie to lekarz tak zarzadzil, nic sam nie zmienialem. Chodzi mi o to czy ta biegunka musi byc i czy nie lepszy byl jednak salofalk
osobiście przy moim zajetym ostatnim odcinku , nie miałem takich problemów przy przechodzeniu na czopki - tylko że biorę salofalk w czopkach. może owinieneś sie spytac lekarza czym się kierował przy wyborze czopków akurat tego producenta
ze swojej strony widzę, że Yamanouchi Europe w natarciu.

- Shima
- Doświadczony ❃
- Choroba: CD
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
A moze lekarz kierował sie ceną i zasobnością portfela pacjenta
i to by mu sie akurat chwaliło...szkoda tylko by bylo gdyby nie odpowiadaly i trzeba by bylo przejsc na droższe.
Tomaszo21..chyba jednak powinieneś szybciutko odwiedzic tego lekarza i powiedzieć mu o tej biegunce...NIE POWINNO TAK BYĆ...a skoro jest to chyba cos nie tak.

Tomaszo21..chyba jednak powinieneś szybciutko odwiedzic tego lekarza i powiedzieć mu o tej biegunce...NIE POWINNO TAK BYĆ...a skoro jest to chyba cos nie tak.
Zawsze służę rozmową [you] 

hej
Ja na poczatku bralam asamax. potem lekarz zmienil mi na sulfosalazyne. Miedzy czasie mialam salofalk wlewki po ktorych bardzo zle sie czulam mialam straszne bole brzuszka no i biegunke. teraz jestem na sterydach. czuje sie bardzo dobrze i tak trzymac . pozdrawiam wszystkich
Ja na poczatku bralam asamax. potem lekarz zmienil mi na sulfosalazyne. Miedzy czasie mialam salofalk wlewki po ktorych bardzo zle sie czulam mialam straszne bole brzuszka no i biegunke. teraz jestem na sterydach. czuje sie bardzo dobrze i tak trzymac . pozdrawiam wszystkich