Cieszę się że powstał ten wątek

Oczywiście również piszę się na wspólny wypad na narty o ile będę się w stanie na nich utrzymać

Już od dwóch tygodni "noszę się" z zamiarem zachęcenia Was do wspólnego zimowego wyjazdu. Czekałem na odpowiedni moment rozmawiając już z kilkoma osobami, którym spodobał się mój pomysł a tu proszę urodziło się już coś.
By nie być gołosłownym poświęciłem na szukanie odpowiedniego ośrodka ze dwie nocki, ale mam nadzieję że moje propozycje przypadną Wam do gustu

Zanim podam odpowiedni link, chciałem wspomnieć czym kierowałem się przy wyborze odpowiedniego miejsca czy ośrodka. To na co głównie zwracałem uwagę to:
- możliwość aktywnego spędzania wolnego czasu, również dla osób nie uprawiających sportów zimowych
- atrakcyjna lokalizacja
- możliwość sporządzania posiłków indywidualnie jak również wykupienia wyżywienia
- bliskość ośrodka narciarskiego
- łatwość dojazdu zarówno samochodem jak i innymi środkami komunikacji.
Przechodząc do meritum - po krótkiej analizie ofert polskich ośrodków zimowych wymyśliłem sobie że może lepszym pomysłem byłoby wyskoczyć na Słowację

Powiem tylko że mix nart, basenów termalnych, ośrodków sportowych i bardzo przyjemnej bazy noclegowej jedynie ugruntował mnie w dalszych poszukiwaniach na słowackich portalach turystycznych.
Ostatecznie wybór padł na dwa pensjonaty w okolicy miejscowości/wioski Terchova w okolicy ośrodka narciarskiego Vratna
- w miejscowości znajduje się ośrodek sportowy Terchovec z basenem, halą sportową z możliwością gry w piłkę nożną, siatkówkę, tenis, badminton, squasha jak również w nasze ulubione kręgle bilard oraz rzutki.
- łatwy dojazd - od granicy w Chyżnym jedynie ok 80 km, możliwość dojazdu również koleją z Polski do Zliliny, a poźniej około 20 km autobusem do Terchowej
- możliwość zorganizowania wycieczki na baseny termalne około Besenowa, Tatralandia
Pierwszy to: Pensjonat, Chata Wrszky za jego wyborem przemawia
- bliskość (pieszy zasięg) do ośrodka/hali sportowej,
- możliwość wyboru formy wyżywienia,
- bardzo przyjemne pokoje/apartamenty,
- bezpłatny internet na terenie ośrodka

Drugi to: Zespół pensjonatów/chat Chata Uhorčík, Chata Ilčík i Chata Rajnoha. Tu atuty to:
# kominek z zadaszonymi miejscami do siedzenia, gdzie można piec na ruszcie, grillować
# zabawa i wypoczynek bezpośrednio w chatach – piłkarzyki, rzutki, świetlica,
# wellness centrum bezpośrednio w chacie i tylko dla naszych gości,
# również internet bezprzewodowy

W obu przypadkach koszt noclegu bez wyżywienia waha się w granicach od 60-100 zł od osoby w zależności od rodzaju apartamentu/chaty oraz ilości osób w apartamencie/chacie.
Chciałbym się tam wybrać przed ewentualną rezerwacją ale do tego muszę wiedzieć ile osób byłoby zainteresowanych takim 5-7 dniowym wyjazdem w proponowanym terminie - druga połowa lutego Czekam na Wasze opnie i ewentualne zgłoszenia

wydzieliłam z tematu " Wspólny wypad na narty"