Czy Crohn ogranicza/wyklucza z pewnych zawodów?
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Gottii
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CU
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Re: Czy Crohn ogranicza/wyklucza z pewnych zawodów?
jak jest remisja to luzik jak zaostrzenie to nawet lekkie prace odpadają ... znam ten ból mam tez dom i dość spory ogród
Traktuj chorobę jako przyjaciela, a będziecie mogli się nawzajem znieść.
- tinkerbell
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
[cytat usunięty na prośbę użytkownika]
właśnie skończyłam licencjat z pracy socjalnej
od października mam zamiar zacząc magisterkę o specjalności "pedagogika opiekuńcza z resocjalizacją" co potem
nie wiem może praca w żłobku
poprawiłam cytowanie
właśnie skończyłam licencjat z pracy socjalnej
od października mam zamiar zacząc magisterkę o specjalności "pedagogika opiekuńcza z resocjalizacją" co potem

nie wiem może praca w żłobku

poprawiłam cytowanie
Ostatnio zmieniony 03 lip 2011, 20:25 przez tinkerbell, łącznie zmieniany 1 raz.
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
Mark Twain
Mark Twain
- nataliak71
- Doświadczony ❃
- województwo: dolnośląskie
a co myślicie o wakacyjnej pracy jako kelnerka? mam taką możliwość i nie wiem czy się zdecydować.
„Kobiety i koty zawsze robią, co chcą, więc mężczyźni i psy niech się z tym pogodzą”
"każdą istotę, którą bierzemy w ramiona, możemy utulić lub udusić. to boska chwila decyzji."
Salofalk 2x2x2 Imuran 1x50mg
"każdą istotę, którą bierzemy w ramiona, możemy utulić lub udusić. to boska chwila decyzji."

Salofalk 2x2x2 Imuran 1x50mg
- TigeR
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: śląskie
Jezeli sie dobrze czujesz, nie biegasz czesto do WC to bierz jak najbardziej.
"Life without change might be called anything except life, it's nothing more than experience"
"Happiness is like glass. It may be all around you, yet be invisible. But if u change your angle of viewing a little, then it will reflect light more beautifully than any other object around you."
"The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow."
"Happiness is like glass. It may be all around you, yet be invisible. But if u change your angle of viewing a little, then it will reflect light more beautifully than any other object around you."
"The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow."
- Ania406
- Doświadczony ❃
- województwo: mazowieckie
tinkerbell, ja ukończyłam studia magisterskie z pedagogiki i pracy socjalnej i pracuję w zawodzie, choć czasem nie jest łatwo, ze względu na stres i ogromną odpowiedzialność, ale skoro wybrałaś taki zawód, to wiesz, że to niesamowicie satysfakcjonująca i wspaniała praca. Nie poddawaj się, tylko śmiało rób to co chcesz. Z czasem i doświadczeniem, nauczysz się panować nad stresem.
Możesz pracować w szkole jako pedagog, możesz pracować w ośrodkach różnego rodzaju, od OPS po ośrodki wychowawcze lub szkoły z programem socjoterapii, możesz prowadzić projekty dla fundacji czy stowarzyszeń, możesz pracować w urzędach miasta- masz mnóstwo możliwości!
Jeśli lubisz zmieniać pieluchy, to możesz pracować w żłobku, tylko do tego niepotrzebna Ci mgr z pedagogiki. Poza tym tam tez będziesz mieć stres i 100 różnych chorób, którymi będziesz się ciągle od maluchów zarażać.tinkerbell pisze:nie wiem może praca w żłobku
Możesz pracować w szkole jako pedagog, możesz pracować w ośrodkach różnego rodzaju, od OPS po ośrodki wychowawcze lub szkoły z programem socjoterapii, możesz prowadzić projekty dla fundacji czy stowarzyszeń, możesz pracować w urzędach miasta- masz mnóstwo możliwości!
Care for life and physical health, with due regard for the needs of others and the common good, is concomitant with respect for human dignity.
- Missgrey
- Początkujący ✽✽
Tinkerbell, spojrzyj ile mam lat i na co choruję, a właśnie w czerwcu zostałam magistrem lingwistyki stosowanej po dwóch specjalizacjach: nauczycielskiej i tłumaczeniowej. Tak całkiem bułka z masłem to nie było, ale się udało, napisałam i obroniłam na 5 śmieszny słownik. Ale to nie koniec! Postanowiłam zrealizować swoje wielkie marzenie z młodości i od października pójść na historię, na którą nie dostałam się z różnych powodów w 1982 i 1983 roku.
- Missgrey
- Początkujący ✽✽
Trzymam kciuki Magdalene, ciężka bitwa przed Tobą
! Ja przed przysięgłym bym się broniła zadnimi kończynami, gdyby chcieli mi dać w prezencie, ale mam kiepskie doświadczenia. Tłumaczyć literatury bez pleców się nie da, a przynajmniej tej dobrej, albo łatwej, więc pozostanę w moim Zespole Szkół Specjalnych. 

- Karolcia
- Debiutant ✽
- województwo: małopolskie
Kończę farmację. Bywało naprawdę ciężko. Szła sesja, a z nią stres... Nieraz plułam sobie w brodę że wybrałam takie studia- bez taryfy ulgowej... ale co mnie nie zabiło to wzmocniło przynajmniej
)

- Natuśka
- Ekspert ✿✿
- miasto: Kraków
- Kontakt:
Może troszkę refleksyjnie...
Mnie ostatnio życie nauczyło, że nie ma sytuacji bez wyjścia- jeśli drzwi będą zamknięte to na pewno uchylone jest okno. Kwestia zgrania, dogadania i wyrozumiałości, także do samego siebie. Wiadomo, że są i te gorsze dni, że tylko czarne myśli po głowie chodzą, ale trzeba brać byka za rogi i zawalczyć dalej.
Będzie trudno, ale satysfakcja gwarantowana
Mnie ostatnio życie nauczyło, że nie ma sytuacji bez wyjścia- jeśli drzwi będą zamknięte to na pewno uchylone jest okno. Kwestia zgrania, dogadania i wyrozumiałości, także do samego siebie. Wiadomo, że są i te gorsze dni, że tylko czarne myśli po głowie chodzą, ale trzeba brać byka za rogi i zawalczyć dalej.
Będzie trudno, ale satysfakcja gwarantowana

Na zawsze razem... 
Podpisano:Twój Crohn
Aktualnie: Szczęśliwsza, bo krótsza
+ Methypred 8 mg na jelita, Humira na stawy.
W planach : Realizacja punktu 2
1. 19.11.2012- hemikolektomia prawostronna metodą laparoskopową
2. Normalne życie...
3. ZZSK mam, ale nikomu nie oddam

Podpisano:Twój Crohn

Aktualnie: Szczęśliwsza, bo krótsza

W planach : Realizacja punktu 2

1. 19.11.2012- hemikolektomia prawostronna metodą laparoskopową

2. Normalne życie...
3. ZZSK mam, ale nikomu nie oddam

- subzero
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: śląskie
oKarolcia pisze:Kończę farmację. Bywało naprawdę ciężko. Szła sesja, a z nią stres... Nieraz plułam sobie w brodę że wybrałam takie studia- bez taryfy ulgowej... ale co mnie nie zabiło to wzmocniło przynajmniej)

- cordo
- Aktywny ✽✽✽
Jak na chwilę obecną, bardzo chciałbym pracować w policji, ale nie wiem czy to możliwe...
W ogóle muszę dostać kategorię A na komisji...
W ogóle muszę dostać kategorię A na komisji...
- cordo
- Aktywny ✽✽✽
czasem można zapomnieć coś powiedzieć
, bo wątpię, że jakbym pokazał całą historię mojej choroby dostałbym kat. A, a bardzo by mi na niej zależało...

Ostatnio zmieniony 03 wrz 2011, 11:51 przez cordo, łącznie zmieniany 3 razy.
- cordo
- Aktywny ✽✽✽
kota, dziękuję. nigdy nie chciałem "fałszować" dokumentów i staram się postępować zgodnie ze swoim sumieniem i prawem 
w takim razie cu wyklucza z wielu zawodów

w takim razie cu wyklucza z wielu zawodów

- cordo
- Aktywny ✽✽✽
a ostatnio słyszałem, że każdy ma prawo do spełniania marzeń...
- doelli
- Aktywny ✽✽✽
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
A ja z perspektywy 23 lat z CD radzę wybrać lżejszy zawód, niestety ta choroba ogranicza ilość energii, dziewczyny, jak planujecie założyć rodzinę, mieć dzieci, to na prawdę musicie się porządnie zastanowić nad lżejszym zawodem, jak - nie daj Boże - dojdą operacje, cesarki, z wiekiem niestety entuzjazm mija, warto jednak mieć pracę i być niezależnym, bo różnie w życiu bywa...ja do szkoły średniej poszłam do medyka i dobrze, że nie zostałam pielęgniarką, bo nie wyobrażam sobie bym miała siłę na pracę zmianową i dom, nie dałabym fizycznie i psychicznie rady...tak samo chłopaki, to choroba na całe życie, bardzo obciążająca organizm, jeśli chcecie doczekać wnuków radzę coś lżejszego.
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2011, 21:02 przez doelli, łącznie zmieniany 1 raz.
doelli
Jak dobrze, że jesteście!
Jak dobrze, że jesteście!