Witam. Choruję na CU od 6 lat. Po kilku latach walki z chorobą powoli wychodzę na prostą. W zeszłym roku postanowiłem starać się o orzeczenie stopnia niepełnosprawności by spróbować podjąć pracę w zakładzie pracy chronionej. Pobrałem wniosek i wytłumaczono mi, że muszę z nim iść do lekarza prowadzącego. Lekarz prowadzący odmawia mi wypisania wniosku bo cytuję: "ja jestem od leczenia nie od wypisywania papierków." Poszedłem do innego gastrologa a on na to, że wniosek musi wypełnić lekarz prowadzący. Lekarz prowadzący już cztery razy odmówił, nie mam już siły. Cały czas powtarza tylko, że nie ma na to czasu. Masakra po prostu. Teraz na dodatek poradnię proktologiczną w moim szpitalu zamknęli do odwołania, więc nie mam jak spotkać się z lekarzem prowadzącym ani nawet wypisać recepty na leki (bo rodzinny Pentasy nie wypisze, może jedynie Sulfasalazin). Stąd moje pytanie, czy jeśli ze szpitala wziąłbym kopię karty leczenia (kartę choroby czy jak to się tam nazywa) to czy lekarz rodzinny albo jakikolwiek inny lekarz mógłby wypełnić ten wniosek, czy jestem na przegranej pozycji? Z góry dziękuję za odpowiedź.
175 cm, 53 kg, Encorton 20mg x 2, Imuran 75 mg, Salofalk 500 mg 3x2, kwas foliowy.