Desperacka sytuacja z neurochirurgiem!
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Weteran ✿
- Choroba: CD
- województwo: lubelskie
- Kontakt:
Re: Desperacka sytuacja z neurochirurgiem!
no to mam nadzieje, że znajdą coś łatwego do naprawienia, a Ty bądź dobrej myśli i trzym się 

Nie istnieją żadne określone potrawy, które zasadniczo wpływają na ciężkość przebiegu lub na rodzaj nawrotu choroby u wszystkich pacjentów.
poradnik żywieniowy Falka
poradnik żywieniowy Falka
- Natuśka
- Ekspert ✿✿
- województwo: małopolskie
- miasto: Kraków
- Kontakt:
No ja w chwili niemocy, beznadziei i w ogóle miałam nadzieję, że wykryją coś we wczorajszym MR i chociaż wiedziałabym co mi jest i jak mam się leczyć... Myślałam, że to będzie koniec, a tu początek się zapowiada
Ale co- wszystko dla ludzi
Najbardziej dołuje mnie fakt, że ledwo z dziekanki wróciłam i już się psuje
Już mam zaległości od grudnia, dwa zaliczenia z plecy i dwa, a właściwie z przyszłym poniedziałkiem trzy dni praktyk w szpitalu do odrobienia, a potem sesja...
Boże, kiedy ja się ogarnę? I jeszcze problemy z pamięcią i koncentracją... Ja pierdziu!
Łapię negatywną energię, szczerze mówiąc jestem rozsypana psychicznie, wszystko mnie dobija, mam taką deprechę, że... masakra...
Próbuję sobie pomóc sama, lecz jeśli dalej tak pójdzie to chyba wybiorę się na jakąś psychoterapię...

Ale co- wszystko dla ludzi

Najbardziej dołuje mnie fakt, że ledwo z dziekanki wróciłam i już się psuje

Łapię negatywną energię, szczerze mówiąc jestem rozsypana psychicznie, wszystko mnie dobija, mam taką deprechę, że... masakra...

Próbuję sobie pomóc sama, lecz jeśli dalej tak pójdzie to chyba wybiorę się na jakąś psychoterapię...

Ostatnio zmieniony 05 sty 2012, 22:29 przez Natuśka, łącznie zmieniany 1 raz.
Na zawsze razem... 
Podpisano:Twój Crohn
Aktualnie: Szczęśliwsza, bo krótsza
+ Methypred 8 mg na jelita, Humira na stawy.
W planach : Realizacja punktu 2
1. 19.11.2012- hemikolektomia prawostronna metodą laparoskopową
2. Normalne życie...
3. ZZSK mam, ale nikomu nie oddam

2. Normalne życie...

- malapkasia
- Znawca ❃❃
praktyki idzie załatwić zapewne
zaliczenia też
w końcu jesteś CuDowna, pamiętaj o tym i się nie martw
postawią Cie do pionu i nadrobisz wszystko
spokojnie 

"Aby być szczęśliwym z mężczyzną, trzeba go bardzo dobrze rozumieć i trochę kochać. Aby być szczęśliwym z kobietą, trzeba ją bardzo kochać i w ogóle nie próbować zrozumieć"
imuran, entocort 3mg, novothyral
- Natuśka
- Ekspert ✿✿
- Kontakt:
Robią się znów zapalenia stawów krzyżowo- biodrowych, do tego jeszcze zapalenie jakiegoś więzadła, zapalenie kaletki krętarza większego i choinka wie co jeszcze !?
Biorę zastrzyki stosowane bezpośrednio w miejsce zapalenie ale pomagają na może tydzień, a po tygodniu orto znajduje kolejne...
I skąd się to wszytko bierze? Coraz bardziej fascynuje mnie medycyna
Dziś nawet słyszałam coś o skierowaniu mnie do poradni chorób immunologicznych... No tam mnie jeszcze nie było!

I skąd się to wszytko bierze? Coraz bardziej fascynuje mnie medycyna

Dziś nawet słyszałam coś o skierowaniu mnie do poradni chorób immunologicznych... No tam mnie jeszcze nie było!

Na zawsze razem... 
2. Normalne życie...

2. Normalne życie...

- Alutka86
- Doświadczony ❃
- województwo: łódzkie
- Kontakt:
Oj tam, oj tam! Jak nie Ty to kto? Tylko cię postawią na nogi to pozaliczasz w mgnieniu oka. Nie przejmuj się tak bardzo sesjąNatuśka pisze:Najbardziej dołuje mnie fakt, że ledwo z dziekanki wróciłam i już się psujeJuż mam zaległości od grudnia, dwa zaliczenia z plecy i dwa, a właściwie z przyszłym poniedziałkiem trzy dni praktyk w szpitalu do odrobienia, a potem sesja...
Boże, kiedy ja się ogarnę? I jeszcze problemy z pamięcią i koncentracją... Ja pierdziu!

Nie jesteś sama- masz przecież Nas! Jeśli tylko masz na to ochotę codziennie mogę z Tobą na gg porozmawiać i głupot pogadać, żebyś się śmiała.Natuśka pisze:Łapię negatywną energię, szczerze mówiąc jestem rozsypana psychicznie, wszystko mnie dobija, mam taką deprechę, że... masakra...

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyNatuśka pisze:I skąd się to wszytko bierze? Coraz bardziej fascynuje mnie medycyna
może nowy kierunek

Trzymaj się kochana

Nie marnuj uśmiechu dla siebie samego!!!
- malapkasia
- Znawca ❃❃
toż medycyna to już prawie to co teraz robisz
trochę się dokształcisz i będzie 
ja tez podczas studiów wpadłam na to, że może warto zdawać na medycynę
idx gdzie Cie wyślą, niech szukają, później znajda, nakarmią cukierkami i wyleczą
musisz być dobrej myśli

ja tez podczas studiów wpadłam na to, że może warto zdawać na medycynę

idx gdzie Cie wyślą, niech szukają, później znajda, nakarmią cukierkami i wyleczą

musisz być dobrej myśli

"Aby być szczęśliwym z mężczyzną, trzeba go bardzo dobrze rozumieć i trochę kochać. Aby być szczęśliwym z kobietą, trzeba ją bardzo kochać i w ogóle nie próbować zrozumieć"
- Natuśka
- Ekspert ✿✿
- Kontakt:
Hmm...
Jest jeszcze kwestia, która męczy mnie od dłuższego czasu...
W sensie ta moja lewa noga o której cały czas mowa podczas siedzenia, kucania lub pozycji, kiedy jest zgięta w kolanie i biodrze jakby mi puchnie. Mam wrażenie, że się tak pompuje, zaczyna pulsować, a po wyprostowaniu wszystko ustępuje. No i jeszcze jest znacznie chłodniejsza niż noga prawa.
Ortopeda powiedział, że gdyby to miało związek z zakrzepicą itp. to noga cały czas byłby spuchnięta i nie reagowała na zmianę pozycji. Powiedział, że mam powiedzieć o tym ginekologowi...
Ale co- Natuśka u ginekologa była ale o to zapomniała spytać. Przypomniało mi się w chwili, gdy wsiadałam do autobusu powrotnego do wro.
A teraz męczy mnie to, bo nie wiem co ginekolog miałby z tym zrobić? USG z dopplerem czy co??? Ortopeda wspomniał coś o miednicy, coś o przepływach... Ja się zastanawiam czy to ginekolog zajmuje się ewentualną terapią czy naczyniowiec?
Nie wiem, gdzie mam się obrócić teraz. Na kolejną wizytę u jakiegokolwiek specjalisty szkoda mi kasy. Przecież nie będę się zachowywać jakbym nie miała co z pieniędzmi robić.
Mam teraz praktyki w szpitalu i czasem myślałam, że może podejdę i spytam ale boję się wydurnić. Poza tym wczoraj jeden z lekarzy zachował się względem mnie zbyt spoufale i idąc dziś na oddział czułam się przynajmniej zestresowana. Teraz stwierdzam, że to graniczyło z molestowaniem ale nie ważne...
Po wczorajszym tym bardziej mam opór. Wiem, że lekarzy jest wielu- kwestia tylko, żeby trafić na jakiegoś normalnego...
Jak myślicie ginekolog lepszy czy do naczyniowca lecieć?
Jest jeszcze kwestia, która męczy mnie od dłuższego czasu...
W sensie ta moja lewa noga o której cały czas mowa podczas siedzenia, kucania lub pozycji, kiedy jest zgięta w kolanie i biodrze jakby mi puchnie. Mam wrażenie, że się tak pompuje, zaczyna pulsować, a po wyprostowaniu wszystko ustępuje. No i jeszcze jest znacznie chłodniejsza niż noga prawa.
Ortopeda powiedział, że gdyby to miało związek z zakrzepicą itp. to noga cały czas byłby spuchnięta i nie reagowała na zmianę pozycji. Powiedział, że mam powiedzieć o tym ginekologowi...
Ale co- Natuśka u ginekologa była ale o to zapomniała spytać. Przypomniało mi się w chwili, gdy wsiadałam do autobusu powrotnego do wro.
A teraz męczy mnie to, bo nie wiem co ginekolog miałby z tym zrobić? USG z dopplerem czy co??? Ortopeda wspomniał coś o miednicy, coś o przepływach... Ja się zastanawiam czy to ginekolog zajmuje się ewentualną terapią czy naczyniowiec?
Nie wiem, gdzie mam się obrócić teraz. Na kolejną wizytę u jakiegokolwiek specjalisty szkoda mi kasy. Przecież nie będę się zachowywać jakbym nie miała co z pieniędzmi robić.
Mam teraz praktyki w szpitalu i czasem myślałam, że może podejdę i spytam ale boję się wydurnić. Poza tym wczoraj jeden z lekarzy zachował się względem mnie zbyt spoufale i idąc dziś na oddział czułam się przynajmniej zestresowana. Teraz stwierdzam, że to graniczyło z molestowaniem ale nie ważne...

Jak myślicie ginekolog lepszy czy do naczyniowca lecieć?
Na zawsze razem... 
2. Normalne życie...

2. Normalne życie...

- malapkasia
- Znawca ❃❃
a od kiedy przepływ krwi leczy ginekolog ? ekhm.... to tak jak z moim crohnem, tez mnie do ginekologa wysyłał pewien prof 
no chyba, ze miał na myśli problem z miednicą, uciski... ale to też wiąże się z naczyniowcem...
możesz ewentualnie też zapytać swojego wykładowcy, takiego do którego masz zaufanie w miarę, albo wydaje Ci się, że Ci pomoże... pow. że trochę nie dokońca wierzysz w to, że powinnaś się zgłosić właśnie do ginekologa.. no ale chciałaś się upewnić..
jeśli Cie to niepokoi idź do naczyniowca, bo jeśli ortopeda nie wie ocb to najprędzej naczyniowiec będzie wiedział
możesz pójść trochę na łatwiznę i wykorzystać fartuch, podejść do lek. naczyniowca na oddziale (jeśli takowy istnieje w tym szpitalu) i zapytać czy powinnaś się zgłosić na wizytę... a jak nie to się umówić do poradni
z tego co kojarzę to specjalność do której są mega kolejki, ale warto... jeśli naczyniowiec wykluczy to może pokieruje do innego dr 
u nas na uczelni często chodziliśmy do swoich wykładowców po poradę dla swoich bliskich/znajomych i żaden nie odmówił, ewentualnie, chciał obejrzeć sobie tego człowieka

no chyba, ze miał na myśli problem z miednicą, uciski... ale to też wiąże się z naczyniowcem...
możesz ewentualnie też zapytać swojego wykładowcy, takiego do którego masz zaufanie w miarę, albo wydaje Ci się, że Ci pomoże... pow. że trochę nie dokońca wierzysz w to, że powinnaś się zgłosić właśnie do ginekologa.. no ale chciałaś się upewnić..
jeśli Cie to niepokoi idź do naczyniowca, bo jeśli ortopeda nie wie ocb to najprędzej naczyniowiec będzie wiedział

możesz pójść trochę na łatwiznę i wykorzystać fartuch, podejść do lek. naczyniowca na oddziale (jeśli takowy istnieje w tym szpitalu) i zapytać czy powinnaś się zgłosić na wizytę... a jak nie to się umówić do poradni

u nas na uczelni często chodziliśmy do swoich wykładowców po poradę dla swoich bliskich/znajomych i żaden nie odmówił, ewentualnie, chciał obejrzeć sobie tego człowieka

- Natuśka
- Ekspert ✿✿
- Kontakt:
Ostatnio moja współlokatorka zagadała do swojego wykładowcy czysto hipotetycznie o moim przypadku to nawet nie chciał słuchać... - kazał mi przyjśćmalapkasia pisze:żaden nie odmówił, ewentualnie, chciał obejrzeć sobie tego człowieka

malapkasia pisze:a od kiedy przepływ krwi leczy ginekolog ?
No właśnie... Bynajmniej ortopeda gadał coś o zaburzonych przepływach w obrębie miednicy, żeby to skonsultować z ginekologiem. W sumie mają te aparaty z Dopplerem, ale co z tego? Zrobi, dowie się co jest grane (albo jak to często u mnie bywa- się nie dowie niczegomalapkasia pisze:no chyba, ze miał na myśli problem z miednicą, uciski... ale to też wiąże się z naczyniowcem...

Yyyy... Nie powiem, bo tęgie głowy są, lecz staruszkowie skłonni powiedzieć, że "w te stronę to już tylko gorzej będzie..."malapkasia pisze:możesz ewentualnie też zapytać swojego wykładowcy, takiego do którego masz zaufanie w miarę, albo wydaje Ci się, że Ci pomoże...

I często poza zasięgiem- tylko na telefon...

Teraz jeszcze przez tydzień będę miała zajęcia w szpitalu to może coś rozkminię z tymi ginekologami, bo tylko tacy tam się kręcą...

Jeśli nie zaspokoją mojej ciekawości to może gdzieś mnie konkretnie odeślą

Na zawsze razem... 
2. Normalne życie...

2. Normalne życie...

- malapkasia
- Znawca ❃❃
no to lec do poradni nie ma wyjścia
jak wykluczy potrzebę przebywania w Twoim życiu to będziesz wiedziała, że pod tym względem jest w pełni ok
i będziesz mogła z czystym sumieniem powiedzieć, że byłaś i konsultowałaś 
kmiń kmiń, Polak zawsze potrafił wszystko wykombinować
może lepiej będzie, jeśli nie będą mieli pomysłów, żeby Cie odesłali w dobre ręce
bądź pozytywnej myśli
3maj się

kmiń kmiń, Polak zawsze potrafił wszystko wykombinować

może lepiej będzie, jeśli nie będą mieli pomysłów, żeby Cie odesłali w dobre ręce

bądź pozytywnej myśli

3maj się

-
- Specjalista od Spraw medycznych
- Choroba: CD u dziecka
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
przepływy doplerem powinni ci zrobić, bo zakrzepica:
rożnie się objawia i może dot żył niewielkich i wtedy objawy są mniej specyficzne;
prawdopodobieństwo zakrzepicy w NZJ jest większe, a leczenie jeszcze je może zwiększyć (sterydy);
i na pewno hormonki
rożnie się objawia i może dot żył niewielkich i wtedy objawy są mniej specyficzne;
prawdopodobieństwo zakrzepicy w NZJ jest większe, a leczenie jeszcze je może zwiększyć (sterydy);
i na pewno hormonki
Przyłacz się do Towarzystwa J-elita. Działamy dla waszego dobra, ale bez Waszej pomocy niewiele zrobimy.
- Natuśka
- Ekspert ✿✿
- Kontakt:
Ja cię jego...Mamcia pisze:przepływy doplerem powinni ci zrobić, bo zakrzepica:
i na pewno hormonki

Coś mi się wydaje, że kolejny wydatek się szykuje...

Nic, walczę dalej.
Na zawsze razem... 
2. Normalne życie...

2. Normalne życie...

- Natuśka
- Ekspert ✿✿
- Kontakt:
Dziś miałam kolejny rezonans- tym razem odcinka szyjnego...
Znów chyba nic konkretnego nie wyszło co wytłumaczyłoby moje objawy
W opisie m.in. napisane jest coś takiego:
Widoczne jest poszerzenie kanału centralnego rdzenia- wodordzenie...
A co to jest to wodordzenie??? W sensie wiem, że to może być wrodzone ale czy daje jakieś objawy?
No przynajmniej brzydko brzmi...
Jeszcze TK miednicy mnie czeka i wścieknę się jak to tam jest pies pogrzebany, że najważniejsze, najbardziej istotne badanie będę miała na końcu!
Znów chyba nic konkretnego nie wyszło co wytłumaczyłoby moje objawy

W opisie m.in. napisane jest coś takiego:
Widoczne jest poszerzenie kanału centralnego rdzenia- wodordzenie...

A co to jest to wodordzenie??? W sensie wiem, że to może być wrodzone ale czy daje jakieś objawy?
No przynajmniej brzydko brzmi...

Jeszcze TK miednicy mnie czeka i wścieknę się jak to tam jest pies pogrzebany, że najważniejsze, najbardziej istotne badanie będę miała na końcu!

Na zawsze razem... 
2. Normalne życie...

2. Normalne życie...

- Natuśka
- Ekspert ✿✿
- Kontakt:
Dowalę kolejny swój post pod rząd 
Od wczoraj rozpoczęłam rehabilitację.
Wyciąg w którym pokładałam największe nadzieje niestety nie doszedł do skutku z powodu moich dość sporych dolegliwości bólowych podczas jego wykonywania... Rehabilitant powiedział, że gdyby to pobolewało, a nie bolało to by robili, a że jest inaczej musieli odpuścić.
Dostałam namiary na jakiegoś dobrego neurochirurga w Poznaniu (chyba nazywał się Janicki?).
Rehabilitant kazał dzwonić mi już dziś wieczorem- konsultację mam w czwartek.
A tak jeszcze na boku przerabiam kolejną domniemaną chorobę, a mianowicie chorobę Wilsona.
Sugestia ze strony ortopedy aby sprawdzić, bo co mu się przypomnę to zaczyna filozofować. I z racji tego, że moje objawy są przynajmniej dziwne wysnuł owe podejrzenie.
Sam powiedział: "Kochana, to nie musi być, ale trzeba sprawdzić"
Póki co, coś się dzieje, w sensie są podejmowane dalsze działania.
Swoje myśli dogłębnie rozwinę może jutro, bo dziś późna pora i czas spać :smile":

Od wczoraj rozpoczęłam rehabilitację.
Wyciąg w którym pokładałam największe nadzieje niestety nie doszedł do skutku z powodu moich dość sporych dolegliwości bólowych podczas jego wykonywania... Rehabilitant powiedział, że gdyby to pobolewało, a nie bolało to by robili, a że jest inaczej musieli odpuścić.
Dostałam namiary na jakiegoś dobrego neurochirurga w Poznaniu (chyba nazywał się Janicki?).
Rehabilitant kazał dzwonić mi już dziś wieczorem- konsultację mam w czwartek.
A tak jeszcze na boku przerabiam kolejną domniemaną chorobę, a mianowicie chorobę Wilsona.
Sugestia ze strony ortopedy aby sprawdzić, bo co mu się przypomnę to zaczyna filozofować. I z racji tego, że moje objawy są przynajmniej dziwne wysnuł owe podejrzenie.
Sam powiedział: "Kochana, to nie musi być, ale trzeba sprawdzić"

Póki co, coś się dzieje, w sensie są podejmowane dalsze działania.
Swoje myśli dogłębnie rozwinę może jutro, bo dziś późna pora i czas spać :smile":
Na zawsze razem... 
2. Normalne życie...

2. Normalne życie...

- malapkasia
- Znawca ❃❃

czy zdecydowali się robić coś zamiast wyciągu ? bądź poza nim coś jeszcze masz mieć z zabiegów ?
![cwaniak :]](./images/smilies/cwaniak.gif)