Dieta surowa.Nie zachęcam, ale osoba choruje na Crohna.
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Debiutant ✽
- Choroba: niesklasyfikowane NZJ
- województwo: mazowieckie
Re: Dieta surowa.Nie zachęcam, ale osoba choruje na Crohna.
Widzę, że to już stary wątek, ale jeśli ktoś by wchodził to na swoim przykładzie dietę ta polecam i polecam przeczytać książkę dąbrowskiej "ciało i ducha ratować żywieniem", da się wyzdrowieć, mi dużo pomogła ta dieta, przez moje jelitka sporo schudłam, więc oczyszczająca odpadła po krótkim czasie, ale stosuję jej wskazówki zdrowego zywienia (mięsa z wyboru nie jadam, rybę jem raz, dwa w tyg jeśli mam na nią w ogóle ochotę, ze zwierzecych jeszcze jajka czasami) i tylko dzięki zmianie odczynu w organizmie na zasadowy moje objawy w wiekszosci sie zmniejszyły, więc bardzo polecam.
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CU
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
Dieta zasadowa
Witam,
Dawno tutaj nie zaglądałem, ale ostatnio natknąłem się na całkiem ciekawy artykuł na temat diety zasadowej który można przeczytać tutaj.
Zacząłem czytać o tym całym Paulu Nison'ie, opinie ludzi którzy taką dietę stosowali i raczej się spotykam z dobrymi opiniami. Niestety większość informacji jest po angielsku. Z początku myślałem że jak większość takich opowieść jest skierowane na łatwy zarobek typu zapłać to powiem Ci jak się odżywiać.
Ostatnio spotkałem też koleżankę która miała jakiś problem z układem pokarmowym (nigdy do końca nie zdiagnozowany) i zastosowała dietę zasadową co ją całkowicie wyciągnęło z problemów.
Co o tym myślicie? Słyszeliście w ogóle o tej diecie?
scaliłam
Dawno tutaj nie zaglądałem, ale ostatnio natknąłem się na całkiem ciekawy artykuł na temat diety zasadowej który można przeczytać tutaj.
Zacząłem czytać o tym całym Paulu Nison'ie, opinie ludzi którzy taką dietę stosowali i raczej się spotykam z dobrymi opiniami. Niestety większość informacji jest po angielsku. Z początku myślałem że jak większość takich opowieść jest skierowane na łatwy zarobek typu zapłać to powiem Ci jak się odżywiać.
Ostatnio spotkałem też koleżankę która miała jakiś problem z układem pokarmowym (nigdy do końca nie zdiagnozowany) i zastosowała dietę zasadową co ją całkowicie wyciągnęło z problemów.
Co o tym myślicie? Słyszeliście w ogóle o tej diecie?
scaliłam
Ostatnio zmieniony 28 maja 2013, 20:21 przez fasolens, łącznie zmieniany 1 raz.
Live for snowboarding
-
- Debiutant ✽
- Choroba: CD
- województwo: pomorskie
Re: Dieta surowa.Nie zachęcam, ale osoba choruje na Crohna.
Ogólnie warzywne sąłatki jak najbardziej. Surowe to więcej witamin mają.
Ale też gotowane są dobrym uzupełnieniem do kasz ryżu itp.
Ale też gotowane są dobrym uzupełnieniem do kasz ryżu itp.