Ostatnio trochę przystopowałem z nieodpowiednim jedzeniem. Odstawiłem gazowane, ograniczyłem spożywanie rzeczy niewskazanych - wyeliminowałem mleko. Przynajmniej na razie. Wprowadziłem większą restrykcje i regularność w spożywaniu tabletek, między posiłkami staram się wypić coś osłonowego iii.. Muszę powiedzieć że zaczyna to przynosić pozytywne efekty. Choroba znacznie się wyciszyła, mogłem więc nieco poszaleć na spotkaniu rodzinki i krewnych. Dodatkowo zaczęłem częściej wychodzić z chałupki. Połaziłem po mieście, pokręciłem się po sklepach. Bardzo przyjemnie było muszę powiedzieć.. W sumie do pewnego momentu.. Przykre jest to że jeśli nie choroba to ludzie starają się człowieka jeszcze bardziej zdołować. Staram się ułożyć sobie jakoś to życie, funkcjonować normalnie ale coś zawsze musi się spieprzyć

Najpierw jakaś cygańska rodzina przechodziła obok nas ( mnie i 3 lata starszej siostry ) na miescie i na oko dwudziestopięcio letni cygan wywalił do mnie " To twoja dziewczyna?! Żebyś zdechł! " a potem chyba troszkę się zapędziłem bo pozwoliłem sobie pójść z siostrą i dwiema kumpelami na impreze do pubu. Tam bezczelność sięga niemal sufitu.. Jeden pokazuje palcem, inny otwarcie się gapi, trzeci potrafi wypalić ni stąd ni z owąd " Patrz! Ten! O tym gościu Ci mówiłem! "
Przykre to trochę.. I mimo wszystko że człowiek stara się nie zwracać na takie rzeczy uwagi - nie da rady. Czuje się inny, wyobcowany, i koniec końców musi wracać z powrotem w cień.
Przykre że Crohn tak wiele wydziera człowiekowi z życia. Tak sobie teraz siedzę i stukam te wypociny, dochodząc do wniosku że to najwyraźniej jeszcze nie mój czas.. Pomimo tego że mam 19 to raczej na tyle nie wyglądam. Ze wzrostem ok. Z wagą gorzej.. Do tego "chłopięca" póki co twarz. Z jednej strony mógłbym powiedzieć że nie dojrzałem - ale tak na dobrą sprawę jestem przekonany że to społeczeństwo nie dojrzało by dojrzeć w innych człowieka. Osobę. Istotę która czuje, i jest wrażliwa.
Czy ktoś ma podobny problem? Staracie się go ukryć? Ignorować? A może wypracowaliście własną technikę na nietolerancje i tego typu zachowania?