Zajezdnia ciężarówek ;)
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CD
- województwo: małopolskie
Re: Zajezdnia ciężarówek ;)
Dziewczyny mam pytanie czy macie takie uczuie jakby wam male pchalo sie w dol jakos dziwnie boli mnie krocze zwlaszcza jak chodze,no i zaczelo mi sie lac z piersi przy pierwszej ciazy tez mi sie lalo ale tuz przed porodem.troszke sie martwie jeszcze 7 tyg.do terminu
ZAWSZE MOGŁO BYĆ GORZEJ
LEKI:
pentansa 1g 3tab.rano
encorton 5mg
aza75rano i wieczorem
pentansa 1g 1tab.wieczorem
probiotyki
LEKI:
pentansa 1g 3tab.rano
encorton 5mg
aza75rano i wieczorem
pentansa 1g 1tab.wieczorem
probiotyki
- rosalyn
- Początkujący ✽✽
- Choroba: CU
- województwo: łódzkie
Też od paru dni mam takie wrażenie, że malunia ciągnie ku dołowi. Nawet kopie mnie naprawdę bardzo nisko - ale podobno ok, lekarz podczas ostatniego USG pytał się czy nie czuję nacisku na dole bo mała bardzo się opuściła. Tylko u mnie nie wiąże się to z żadnym bólem, może lepiej skonsultuj to z lekarzem? Może to od pęcherza?
[ Dodano: 25-07-2013 ]
Cebulko moja niunia też bardzo kopie, cały brzuch mi chodzi - ale z drugiej strony bardzo się z tego cieszę bo wiem, że wszystko z nią ok. Dostajesz jakieś leki konkretnie na skurcze? W moim przypadku podobno krążek nie miał zastosowania bo były za silne skurcze tylko Fenoterol dożylnie, leżec i się nie ruszac
A zakupy przez internet nie są takie złe - zawsze fajnie jest rozpakowac paczkę i jest duuużo większy wybór 
(przepraszam ale nie działa mi "ci" twarde w komputerze)
[ Dodano: 25-07-2013 ]
Cebulko moja niunia też bardzo kopie, cały brzuch mi chodzi - ale z drugiej strony bardzo się z tego cieszę bo wiem, że wszystko z nią ok. Dostajesz jakieś leki konkretnie na skurcze? W moim przypadku podobno krążek nie miał zastosowania bo były za silne skurcze tylko Fenoterol dożylnie, leżec i się nie ruszac

(przepraszam ale nie działa mi "ci" twarde w komputerze)

- kafka
- Początkujący ✽✽
Joasiu, siarą się nie przejmuj (bo mleka to jeszcze żadna z Was nie produkujeJOANNA86 pisze:no i zaczelo mi sie lac z piersi przy pierwszej ciazy tez mi sie lalo ale tuz przed porodem.troszke sie martwie jeszcze 7 tyg.do terminu

- Cinimini
- Znawca ❃❃
- Kontakt:
Mi lekarze kazali właśnie tą siarę przynieść, jako, że to bomba witaminowa jest ...kafka pisze:siarą nie ma się co przejmowac.
W porównaniu z mlekiem dojrzałym, które pojawi się później zawiera bardzo dużo:
Białek
Witaminy A
Przeciwciał IgA
Enzymów
Soli mineralnych
Mniej:
Tłuszczów
Węglowodanów
Siara ma właściwości przeczyszczające, które ułatwiają wydalenie smółki (kupki dziecka).
W pierwszej dobie po porodzie ma największe stężenie przeciwciał, które działają przeciwalergicznie i przeciwinfekcyjnie.
- kafka
- Początkujący ✽✽
Cinimini, dokładnie, to jest esencja wszystkiego co najlepsze, bardzo ważna dla dzieciaczka, jeśli już urodziłaś. A nie ma sie co przejmowac - w sensie, że to nic złego, że pojawiła się szybciej.
- Agu
- Początkujący ✽✽
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Ja mam "coś" z piersi od 18 tygodnia;) W pierwszym momencie nawet się nie zoriętowałam, że to z nich, dopiero po tygodniu, jak przeczytałam w necie coś na ten temat;) Mój mąż był bardziej domyślny, od razu stwierdził, że to to;)
- Cinimini
- Znawca ❃❃
- Kontakt:
Ciężarówki zostało mi trochę Luteiny, Isoptinu i Fenoterolu - mi już się nie przyda, chce któraś?
-
- Początkujący ✽✽
- województwo: dolnośląskie
byłam wczor u gastro- na razie z jelitkami w miare spokój, wiec kazał zostac na 5mg sterydów i 1g pianki/raz dziennie, albo 2 jak bedzie trzeba.
i powiedział coś co mnie zdziwiło (ale moze go źle zrozumiałam, bo mówi po angielsku z dziwnym akcentem bo jest chyba z Indii)- ze po porodzie jest b prawdopodobne, ze CU się nasili. a ja się jakoś wewnętrznie nastawiałam, że bedzie raczej lepiej...
niewazne.
czekam na poniedziałak bo usg pokaze czy niunka urosła, czy jednak nie i trzeba bedzie ją ewakuowac z brzucha..
i powiedział coś co mnie zdziwiło (ale moze go źle zrozumiałam, bo mówi po angielsku z dziwnym akcentem bo jest chyba z Indii)- ze po porodzie jest b prawdopodobne, ze CU się nasili. a ja się jakoś wewnętrznie nastawiałam, że bedzie raczej lepiej...

niewazne.
czekam na poniedziałak bo usg pokaze czy niunka urosła, czy jednak nie i trzeba bedzie ją ewakuowac z brzucha..
- Małgosia
- Początkujący ✽✽
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Z tego co pamiętam moja gastro też mi kiedyś wspominała że jakieś 6 tygodni po porodzie bywają rozchwiania CU. Ale nie jest to normą. Lepiej wiedzieć i być czujnym.
Trzymaj się - będzie dobrze
Trzymaj się - będzie dobrze

będzie dobrze 

-
- Początkujący ✽✽
dzięki 
masz rację - lepiej brac rózne opcje pod uwagę i się nie zagapić...
(ja zbagatelizowałam objawy zaostrzenia bo jakoś kompletnie się nie spodziewałam po 2 latach kompletnej remisji.. no i musiałam zacząć od większej dawki leków..)

masz rację - lepiej brac rózne opcje pod uwagę i się nie zagapić...
(ja zbagatelizowałam objawy zaostrzenia bo jakoś kompletnie się nie spodziewałam po 2 latach kompletnej remisji.. no i musiałam zacząć od większej dawki leków..)
- Cinimini
- Znawca ❃❃
- Kontakt:
Mi kilku już lekarzy mówiło, że połóg to tak specyficzny czas dla naszego organizmu, że należy spodziewać się zaostrzenia ... 

- Małgosia
- Początkujący ✽✽
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Połóg to rzeczywiście "jazda bez trzymanki" dla kobiety. Hormony szaleją i trudno się w tym odnaleźć.
Mnie kłopoty z CU na szczęście ominęły ale z nadciśnieniem miałam kłopoty że ho ho. Ostatecznie lekarze opanowali sytuację lekami które wcześniej w ogóle na mnie nie działały. Połóg to wielka niewiadoma i dla nas kobiet i dla lekarzy.
Trzymam kciuki za ciebie Horadoopka
Mnie kłopoty z CU na szczęście ominęły ale z nadciśnieniem miałam kłopoty że ho ho. Ostatecznie lekarze opanowali sytuację lekami które wcześniej w ogóle na mnie nie działały. Połóg to wielka niewiadoma i dla nas kobiet i dla lekarzy.
Trzymam kciuki za ciebie Horadoopka

będzie dobrze 

-
- Początkujący ✽✽
...qurcze... tak się wydaje- byle do porodu wytrwac a tu jeszcze mogą byc pozniej przeboje..
Małgoś, (ja tez mam na imię Małgosia
) dzięki za kciuki 
Cinimini, a u Ciebie jak jelitka?
Małgoś, (ja tez mam na imię Małgosia

Cinimini, a u Ciebie jak jelitka?
- Cinimini
- Znawca ❃❃
- Kontakt:
U mnie - odpukać - wraz z porodem odpuściły wszelkie bolączkiCinimini, a u Ciebie jak jelitka?

-
- Początkujący ✽✽
to super!
ja tez na to po cichu licze...
ja tez na to po cichu licze...