Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
- Czarnuszka siewna zwana również Czarnym kminkiem, czarnym kminem- nazwa łacińska Nigella sativa L;nazwa angielska Black Caraway - dużo dobrego czytałem o tej przyprawie, - a raczej nasionach stosowanych zwłaszcza w świecie arabskim oraz Indiach. Wchodzi w skład wielu mieszanek przyprawowych, szczególnie hinduskich (np. curry, masala).czar_syl pisze:"olej z czarnuszki".
To może być ciekawe ...Piciu pisze:często używały tej przyprawy do wypieków chleba.
Upewniłam się i u mnie stosowała to ciotka i przywoziła to też mojej babci.czar_syl pisze:"olej z czarnuszki"
no to się doczekałaśNatuśka pisze: czekałam na Picia
nikt nie wspomniał o odstawianiu leków ,tym bardziej na własną rękęNatuśka pisze:Owszem, można sobie popijać, ale na pewno nie odstawiać leki
Ja to napisałam tak... profilaktyczniePiciu pisze:nikt nie wspomniał o odstawianiu leków ,tym bardziej na własną rękę
Nie mam zamiaruPiciu pisze:Chyba że Natuśka zaproponuje
prawda jest taka ,że na danego człowieka działa zazwyczaj co innego , czasami jest to kombinacja różnych ziół, w różnych dawkach , wszystko zależy również od tego, w jakim stanie znajdują się jelita.Natuśka pisze:Ja ogólnie jestem potworny sceptyk jeśli chodzi o ziółka, ale kiedyś coś piłam, rodzinka mnie zaopatrywała i co prawda jelita się nie naprawiły,
jadłem w Krakowie chleb z czarnuszką,wypiek kuzyna żony,naprawdę mi smakował.Natuśka pisze:Piciu napisał/a:
często używały tej przyprawy do wypieków chleba.
To może być ciekawe ...
Dwa posty i już reklama oleju z czarnuszki. Nawet wiem z jakiego sklepu. Niezły marketing.czar_syl pisze:"na wszystko pomaga, leczy wszystkie choroby, noo oprocz smierci"
Chciałabym napisać, że to wcale nie reklama, gdyby była, to napisałabym raczej jak super na mnie zadziałało, objawy choroby zniknęły, cud miód i orzeszki...a tak wcale nie było...!Nibiru pisze:Ale jak widać osoba zarejestrowała się tylko po to żeby zareklamować czarnuszkę, ma tylko dwa posty a w nich czysta reklama....czar_syl pisze:"na wszystko pomaga, leczy wszystkie choroby, noo oprocz smierci"
To pomógł na coś czy nie ostatecznie po roku od pierwszego postu ?czar_syl pisze:Chciałabym napisać, że to wcale nie reklama, gdyby była, to napisałabym raczej jak super na mnie zadziałało, objawy choroby zniknęły, cud miód i orzeszki...a tak wcale nie było...!