witam Was. co prawda juz od kilku dni jestem na forum ale jeszcze sie nie przywitałam, za co przepraszam.od prawie 4 lat mam objawy ale dopiero teraz udało sie postawić rozpoznanie cu, ale niestety objawy bardziej pasuja na cd....

otorz w kolonoskopi jelito bez zmian. w hist. liczne ropnie krypt wskazujące na cu. hmmm 3 tygodnie po kolonoskopii miałam robiona rektoskopie i wynik hist mowi ze zmiany wykazują na remisje cu, ale ja sie nie czuje na remisje

do toalety biegam 6-8 razy dziennie kuje mnie prawa strona brzucha w okolicy biodra i pod zebrami na jezyku mam wielka czerwona plame ktora piecze jak poparzenie. wyniki z krwi; morfologia ob i crp sa w normie.
lekarz kazał mi przyjechac we wtorek i ma ni zlecic dodatkowe badania a ja tak sie ich strasznie boje... dodam ze probowali mi robic gastroskopie 2 razy i sie nie udało bo za bardzo sie dusiłam....
w dodatku mam strasznego doła....... chodze i placze po katach pól dnia
pomozcie prosze

jakie badania możne mi jeszcze zlecic lekarz???? i jak je przeżyć????
sulfalazin en 2x2tab, ortanol w razie potrzeby,folio,tran,wit b kompleks,pentasa2x1gr(czopki) wymienne na salofalk 4g/60 ml(wlewka na noc)
Bądź takim typem człowieka,że gdy rano wstajesz, twoja stopa dotyka podłogi, diabeł w piekle mówi "O k... wstał"