http://pytanienasniadanie.tvp.pl/239548 ... -organizmu
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Obejrzałem ,poczytałem bloga i powiem krótko super,że się tak udzielasz.Mam wrażenie,że emanujesz bardzo pozytywną energię.Oby tak dalej.Oby jak najwięcej chorych zaraziło się Twoim nastawieniem i promiennymi oczami.Gosia R. pisze:może kogoś zainspiruje. Miłego oglądania.
Złagodzenie objawów przy diecie eliminacyjnej, może wystąpić, ale każdy chory musi ustalić własną dietę. Niestety dieta nie leczy. A w medycynie nie ma innej drogi jak badania kliniczne. Natomiast każdy chory może mieć inne reakcje i na dietę i na leki.Każdy może ustalić sobie własną dietę. Powstaje jednak mylne wrażenie, że dietą bez...... (tu każdy wstawia swoje) można się wyleczyć. Niestety tak nie jest.
przecież to zupełnie nie o to chodzi.Bez tych badań to bylibyśmy w średniowieczu.michal_mg pisze:niestety są tacy dla których liczą się tylko badania - i to tylko te przyjęte i uznane za obowiązujące. To, że w chorobie działają też inne mechanizmy to ONI uważają to za idiotyzm lub "mylące wrażenie"
I super,choć ja uważam że odstawienie leków jest bardzo ryzykowne.Gosia R. pisze: Szczęśliwie moje aktualne działania zaowocowały odstawieniem leków , to już 10 miesięcy.
Czy tak będzie już do końca - wierzę, że tak .
no właśnie.Mamcia pisze:Złagodzenie objawów przy diecie eliminacyjnej, może wystąpić, ale każdy chory musi ustalić własną dietę. Niestety dieta nie leczy.
mi nie chodzi aby się spierać dla samej zasady. Zasadą jednak każdej diety jest to aby przestrzegać reguł. Parę wątków na forum pokazuje jednak, że trzymanie się reguł jest nieżyciowe, bo jesteśmy tylko ludźmi, a żyć się chce. Wg mnie to jest główny problem.Mamcia pisze:Niestety dieta nie leczy.