topost pisze:Osłonki mam jako tako opanowane, witamina D3+K2 leci u mnie od dawna, teraz lekarz dołożył tylko potas do sterydu.
Rano czytałem miesięcznik Diabetyk.pl (mocne kości), w formie papierowej ,najnowszy.Pewnie i w necie jest dostępny.
W nim artykuł, że
ludzie im starsi tym więcej potrzebują wapnia.Jego przyswajalność w normalnym jedzeniu nie zaspakaja naszych potrzeb,nawet ludzi zdrowych i dobrze się odżywiających.
A wiadomo, to grozi odwapnieniem kości,zębów i nie tylko.
Wniosek pana dr był, by jednak uzypełniać go suplementując.
Ciekawy jest też opis działania ,a raczej przyswajania suplementów w zależności od formy podania,rodzaju wapnia..Polecam wszystkim czytanie.
Nie zdawałem sobie sprawy jak ważny jest
rodzaj suplementowanego wapnia. i wcale nie o chodzi o firme, a przyswajalność
Niektóre wykorzystuje się i wchłania w 5 % inne w 30.Raz wystarczy jedna tabletka, a raz kilka.
No
i chodzi o to, by on był korzystny i trafiał tam gdzie trzeba, a nie odkładał się np. w żyłach ..czyli miażdżyca.
Przy sterydach tym bardziej więc warto by i to uwzględnić ,czyli dołożyć sobie i wapnia w odpowiedniej formie.
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" .
https://senmaluszka.pl