po rozważeniu potencjalnych zysków i strat wespół z panem doktorem (i - co oczywiste - po przejściu procedur badań laboratoryjnych dla dawcy i biorcy) doszliśmy do wniosku, że warto przeprowadzić przeszczep fekalny, a jego efekty powinny być lepsze, niż poprzedniej wlewki probiotycznej.
nie miałam jakiś dużych oporów przed tą terapią, bo generalnie jestem osobą odważną i otwartą na doświadczenia, sporo na ten temat również czytam. uważam, że skoro mogę skorzystać z terapii, która jest skuteczna i bezpieczna, to dlaczego nie spróbować? jestem gotowa spróbować każdej metody, aby uwolnić się od tej paskudnej choroby, nawet jeśli nie będzie to tak przyjemne, ani łatwe, jak łykanie tabletek. po przeszczepie flory bakteryjnej czuję się o wiele lepiej, niż w trakcie poprzednich kuracji lekami, na razie nie mam też żadnych objawów niepożądanych. postaram się opisać swoje wrażenia za kilka miesięcy, żeby dać bardziej wyważoną relację po wlewce. w tym momencie jestem jednakże na tyle zadowolona z efektu terapii fekalnej, że czuję chęć podzielenia się swoimi wrażeniami, bo być może komuś te informacje się przydadzą. gdyby ktokolwiek z czytających chciałby skontaktować się z moim lekarzem w sprawie przeszczepu flory bakteryjnej, podaję numer telefonu do niego: 501 241 081. Pan doktor Dariusz Korolik przyjmuje pacjentów w Legnicy i Wrocławiu.