Witaj Jacku :
Praca w trakcie załatwiania

Znalazłam firmę ochroniarską w mieście, która zatrudnia osoby niepełnosprawne. Będę pracowała jako ochroniarz na 12 godzin w tym nocki (ale zawsze po każdych 12 godzinach jest dzień wolnego - z czasem się przyzwyczaję do nowego rytmu).
Jutro idę zanieść resztę dokumentów i później już chyba podpisanie nowej umowy o pracę - mam nadzieję

Myślę, że jak nie tam, to gdzieś indziej na pewno się załapię, zwłaszcza, że mam teraz nową jednostkę chorobową 06-E (epilepsja). Jest to traktowane jako schorzenie specjalne, a zakłady pracy chronionej dostają dodatkową kasę, za nie.
Ostatnio miałam dwie inne propozycje, które odrzuciłam (nie pasowały mi długie dojazdy). Cieszę się, że cały czas mam jakieś propozycje pracy - jak nigdy!
Epilepsja to mój najmniejszy problem zdrowotny, bo z tym mam spokój jak na razie.
Trzymam kciuki za Ciebie. Ogólnie - bardzo ciężko jest na rynku pracy. Człowiek nigdy nie wie, kiedy zostanie zwolniony i czy wykonywana praca jeszcze bardziej nie odbije się na zdrowiu.
Teraz borykamy się w rodzinie z ostrą grypą, która wszystkich rozłożyła niemal na łopatki... u mnie się dopiero zaczyna... akurat teraz przed podjęciem pracy

Trzeba mieć jednak pecha.
Pozdrawiam serdecznie.