Błąd ogólny - komunikat

Kierunkowskazy wskazujące jak poruszać się po forum i je użytkować

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy

Zablokowany
Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2717
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 19 lut 2017, 22:35

Karaoke pisze:
Jacekx pisze:Win7 nie został tak dopracowany prze MS jak XP .
W7 jest cacy - to Vista i wczesna 8 są be :cry: ...
ale ja mam kalekę Win7 Home Premium z powyłączanymi narzędziami administracyjnymi.
Czyli z ubogą MMC - Microsoft Management Console ( minimum przystawek :wink: plików typu *.msc).
Brak np. dostępu do pliku gpedit.msc czy secpol.msc itd...

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2717
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 24 lut 2017, 22:44

Problem powrócił głuchych opcji menu Forum w przeglądarce Google Chrome...

bylo x dni spokoju.

To co piszę tu powyżej piszę to dzięki zalogowaniu się w trybie incognito .
Ciasteczka usunąłem i zalogowałem się ponownie na konto w systemie.
Przeglądarkę restartowałem.

Odpuszczam problem tak jak Obyty.Z.CU odpuścił swój problem.

Awatar użytkownika
Tubisia
Doradca CD
Posty: 1599
Rejestracja: 16 kwie 2012, 16:11
Choroba: CD
województwo: małopolskie
Lokalizacja: Kraków/Warszawa
Kontakt:

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Tubisia » 24 lut 2017, 22:51

Ale nadal nie odinstalowałeś i nie zainstalowałeś ponownie chrome....
Nikt nie będzie mi mówił jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
A jak ktoś będzie chciał, to mam cały arsenał narzędzi do tortur :bicz:

Życie jest jak jajko - trzeba je znieść.

Zawiodły już: immunosupresja Aza i MTX, operacja, sterydy,3 biologie i inne leki, ale jeszcze żyję na złość innym :cool2:

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2717
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 24 lut 2017, 23:01

Stracę wszystkie linki do stron w menu przeglądarki Tubisia
Nowa instalacja wyczyści przecież ustawienia przeglądarki. Są jakieś narzędzia co pozwalają skopiować ulubione czy te linki ale ich nie znam a poza tym nie mam pewności czy za chwilę nie trzeba będzie ponownie przeinstalowywać przeglądarkę .

Ulubionych wpisów czy linków do stron mam za dużo by je tracić.
Poczekam może ktoś bądź coś naprawi a na razie będę korzystał z przeglądarki IE 11 bądź z Firefoxa, albo w trybie incognito w Google Chrome będę działał.

Awatar użytkownika
Karaoke
Aktywny ✽✽✽
Posty: 501
Rejestracja: 25 mar 2007, 23:18
Choroba: CD u dziecka
województwo: dolnośląskie
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Karaoke » 26 lut 2017, 19:38

Jacekx, skoro piszesz w incognito to przeglądarka jest ok.
Widzę że wolisz narzekać, a nie chcesz zastosować się do prostego testu jaki Ci zaproponowałem w przedostatnim poście.

Co do reinstalacji chrome to nic nie stracisz jeżeli wyeksportujesz zakładki zgodnie z instrukcją: https://support.google.com/chrome/answer/96816?hl=pl

Poza tym widziałem w Twoich rozszerzeniach (sam je wkleiłeś), że masz dokumenty Google. Skoro tak to masz też konto Google, a skoro tak to po reinstalacji przeglądarka zaimportuje wszystko: hasła , ulubione, historię, rozszerzenia, ustawienia...
Sprawdź najpierw w ustawieniach chrome://settings/syncSetup (skopiuj link do przeglądarki, to będziesz miał opcje sync) co Ci synchronizuje.
Obrazek
Rozlicz PIT z sercem - przekaż 1 % podatku na OPP

Aby nie było gorzej...
...to będzie lepiej...
Podobno ;-)

Obrazek
Podążaj za Pajacykiem...

Obrazek
Wspomóż WOŚP, wspomóż dzieciaki bez focha - 13 I 2019r

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2717
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 26 lut 2017, 22:29

Jutro spróbuję skorzystać z Twojej rady Karaoke...
Ciekawostka nie miałem tego problemu w Windows 10 ale od niewielkiej chwili i w tym systemie mam głuche menu.

Piszę teraz w trybie incognito w Win 10 :smutny:
Ostatnio zmieniony 26 lut 2017, 23:24 przez Jacekx, łącznie zmieniany 1 raz.

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2717
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 26 lut 2017, 22:51

mam też problemy z nową przeglądarką Edge.
Z niej piszę ten post.
Tym razem po wejściu w zalogowanie się nie mogę się wylogować
czary... mary
Teraz po 5 minutach mi się udało... dziwne to
Wróciłem do Google Chrome ale piszę jak na razie w trybie incognito ciasteczka usuwałem 3 krotnie i nic.
Po drugie to się dzieje na 2 komputerze :smutny:


Ten kawałek na niebiesko jest pisany z Google Chrome.
Tyle na dziś...

Awatar użytkownika
Anette28
Junior Admin
Posty: 3553
Rejestracja: 16 lis 2008, 22:17
Choroba: CD
województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Holandia/Helmond
Kontakt:

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Anette28 » 26 lut 2017, 23:38

Jacekx proszę nie pisać postu pod postem, wystarczy skorzystać z opcji EDYTUJ!!!

-Ania- edit:
Kolejne takie zachowanie będzie karane.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2017, 11:22 przez Anette28, łącznie zmieniany 1 raz.
~Nie ma sensu życia tylko życiu trzeba nadać sens~
*Hoe minder mensen weten, hoe beter ze leven*

CD od 2002
Ileostomia 18.11.2012

Awatar użytkownika
obyty.z.cu
Doradca CU
Posty: 7754
Rejestracja: 28 lis 2008, 13:48
Choroba: CU
województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: wielkopolska- Leszno

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: obyty.z.cu » 27 lut 2017, 11:26

tak informacyjnie,
ja logowałem się na nowym kompie ,z innej przeglądarki,a Chrome nie było nigdy instalowane, no i też miałem swój błędny komunikat o 1 wiadomości.
Dla mnie więc raczej to coś zapisane w "systemie" forum", choć mój syn "fachowiec" mówi, że nie koniecznie, ale bardzo prawdopodobne.
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2717
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 27 lut 2017, 15:57

Pandziaak pisze:Jacekx proszę nie pisać postu pod postem, wystarczy skorzystać z opcji EDYTUJ!!!

-Ania- edit:
Kolejne takie zachowanie będzie karane.
Nie mogłem bo była u mnie blokada menu a na przeglądarce Edge nie chciało mnie wylogować
a dodatkowo nie pozwalało edytować . Po klik w przycisk edytuj było głucho. Nowy post pozwoliło jednak założyć.
Myślę, że to nasze Forum dziwnie się zachowuję. Ta uwaga dotyczy różnych przeglądarek - Edge i Google Chrome choć nie chciałbym zapeszyć.
Próbuję go obsługiwać już z 3 komputerów ( też już 3 przeglądarkami czy mam kupić jeszcze jeden by go móc obsłużyć ?)

Więc sorry nie obstukuj tylko zapytaj się czy to nie problem techniczny ?

Po konserwacji Forum piszę to 16.38.
Mam znów dostęp do menu Forum na Google Chrome i starym komputerze pod Win7.


Sprawdzę za chwilę co się dzieje pod Windows 10 na nowym komputerze.
Po raz pierwszy miałem na nim blokadę menu Forum dzisiaj i wczoraj . Poza tym był kłopot też pod nową przeglądarką Edge po prostu opcje menu Forum wariowały.

Niestety na 2 komputerze pod Windows 10 Google Chrome Forum ma głuche menu a to co piszę to z tego komputera to w trybie Incognito godzina 17.13.

Nic z tego nie rozumiem przeglądarka Edge wyświetla mi w tym temacie posty z dnia wczorajszego :smutny: teraz o godz 17.32

...wklejam to poniżej

mam też problemy z nową przeglądarką Edge.
Z niej piszę ten post.
Tym razem po wejściu w zalogowanie się nie mogę się wylogować
czary... mary
Teraz po 5 minutach mi się udało... dziwne to

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2717
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 27 lut 2017, 17:37

nowy post testowy z przeglądraki Edge godzina 17.32.
Dopiero teraz na Edge pokazało mi wszystkie posty...

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2717
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 27 lut 2017, 17:40

Ale nie mogę tego poprzedniego postu edytować więc piszę nowy 17.39
ten jednak teraz mogę 17.40


nic nie rozumiem. :smutny:


kończę test z przeglądarki Google Chrome z nowego komputera Win10 w trybie incognito.
Godzina 17.46 powyższy wpis który przerobiłem teraz na kursywę był z Edge.
Na dziś mam dosyć.

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2717
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 27 lut 2017, 18:01

Jacekx pisze:Ale nie mogę tego poprzedniego postu edytować więc piszę nowy 17.39
ten jednak teraz mogę 17.40


nic nie rozumiem. :smutny:


kończę test z przeglądarki Google Chrome z nowego komputera Win10 w trybie incognito.
Godzina 17.46 powyższy wpis który przerobiłem teraz na kursywę był z Edge.
Na dziś mam dosyć.
17.58 Co do Edge problemów bym nie demonizował szwankuje mi tam opcja odświeżania nie potrafię jej być może obsługiwać .
Na drugim komputerze nowym z Win 10 mam obecnie to co wcześniej miałem na starym przed konserwacją Forum.
Głuche menu Forum w Google Chrome pod Win 10 - działa ono jedynie w trybie incognito.
Kończę na dziś 18.00
Ostatnio zmieniony 27 lut 2017, 23:29 przez Jacekx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Karaoke
Aktywny ✽✽✽
Posty: 501
Rejestracja: 25 mar 2007, 23:18
Choroba: CD u dziecka
województwo: dolnośląskie
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Karaoke » 27 lut 2017, 19:44

Jacekx, do tej pory pisałeś, że problem dotyczy wyłącznie Chrome. Teraz piszesz, że problem dotyczy też innej przeglądarki oraz innego OS (inny PC). Więc wszystko co wyżej idzie w diabły :cry: - taki sam problem nie może dotyczyć raczej (pamiętam co napisał obyty.z.cu)różnych przeglądarek i PC.

W tej sytuacji przychodzi mi tylko jeszcze jedna przyczyna tego zamieszania - myszka zwłaszcza jeżeli myszka jest przepięta z poprzedniego pc oraz gdy nie jest na kabelku.

Zwróć proszę uwagę na to, czy podczas najeżdżania kursorem myszki na menu (bądź linki) zmienia się ich wygląd (bez naciskania). Po najechaniu na elementy aktywne kursor myszki się zmienia, a w przypadku menu i linków dodatkowo następuje podkreślenie wskazanego elementu.

Jeżeli jeszcze raz zdarzą się problemy z menu spróbuj zastosować dość karkołomną metodę:
- po ustawieniu widoku strony na samej górze (i braku reakcji myszki) naciskaj tabulator i obserwuj ekran jak przesuwa się aktywne pole (u mnie to błękitna ramka)
- w momencie najechania na żądany element naciśnij enter
Jeżeli to zadziała to masz winowajcę.
Obrazek
Rozlicz PIT z sercem - przekaż 1 % podatku na OPP

Aby nie było gorzej...
...to będzie lepiej...
Podobno ;-)

Obrazek
Podążaj za Pajacykiem...

Obrazek
Wspomóż WOŚP, wspomóż dzieciaki bez focha - 13 I 2019r

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2717
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 27 lut 2017, 23:24

ale w starym komputerze mam myszkę na kabelku i to złącze PS2.
Dziś też po zabiegu odświeżenia Forum odblokowało mi menu Forum
na Google Chrome.
Ten post stąd piszę 23.21.

Owszem na nowym komputerze z SO Windows 10 mam myszkę bezprzewodową więc skorzystam z Twojej porady ale jutro lub pojutrze bo tymi wyłączeniami już jestem co nieco zmęczony.
Tam mimo odświeżenia dziś Forum nadal mam blokadę menu Forum.

Coraz bardziej jednak skłaniam się do twierdzenia , że problemy wychodzą z Forum... :smutny: bo po raz 2 odblokowało mi menu Forum po jego "automatycznej opcji chyba konserwacji " - wyłączenia Forum na chwilę.

Pozdrawiam Karaoke i może przejdziemy na priva bo zajeździmy Forum i ich użytkowników tymi dociekaniami :smutny:
Dlaczego głuchnie lub wariuje menu Forum J_elita na niektórych przeglądarkach internetowych?

Zablokowany

Wróć do „FAQ”