Jestem kolejnym "szczęściarzem"

pozdrawiam
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
oczywiście napisałam to dla innych użytkowników w celu informacji, nie miałam złych intencjiMarek 1975 pisze:Witam, już się dość naczytałem o tej chorobie, teraz szukam osób które mają z tym własne doświadczenie.
być może ktoś w rodzinnie miał i też nie dawało to objawów dlatego nigdy nie poszedł do lekarza, może warto, abyś z żoną się przebadałMarek 1975 pisze:Choroba wykryta przypadkiem, (alergie pokarmowe) sama z siebie nie daje na razie objawów. Stwierdzono małe zmiany nowotworowe o bardzo łagodnym charakterze. Więc teoretycznie mamy trochę czasu by coś zadziałać.
Piroxicam i Sulindac, które powodują zmniejszenie liczby polipówMarek 1975 pisze:A jakie leki mogłaby dostać? lekarze twierdzą, że tylko cięcie
Ponoć to przyszłościowe. Ale przy FAP daje optymistyczne rokowania.Marek 1975 pisze: ↑08 lut 2017, 10:31Sporo się dzieje wokół terapii genowej. Otworzono w Polsce pierwszy oddział leczący w ten sposób raka mózgu oraz parkinsona. Z tego co wiem, są podejmowane próby leczenia FAP terapią genową. Zetknął się ktoś z Was z tą terapią?
pozdrawiam
Marek