"zachodzące"za uszy

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
Takze miewam takie boleIlusia pisze:Od dłuższego czasu mam bardzo silne bóle głowy w okolicach oczodołów i czoła
"zachodzące"za uszy.Czy ktoś zaobserwował u siebie takie dolegliwości?powiązać to z CU czy szukać innego źródła
![]()
Tomy pisze:Nom, Patryśka ma rację, jeżeli już to raczej leki mogą być powodem. Ja, kiedy brałem bardzo dużą dawkę Sulfy, to bolała mnie głowa, ale z tyłu, w okolicach kości "politycznej"Lekarz zmniejszył mi dawkę Sulfy, a w to miejsce przepisał Salofalk w tabletkach, czyli mesalazynę i po ok. tygodniu głowa już mnie nie bolała.
Ale u Ciebie Ilusiu, sądząc po umiejscowieniu bólu, to bardziej by trzeba podejrzewać zatoki, a to z CU nie ma raczej nic wspólnego. Trzeba by chyba iść do lekarza i to zbadać. Podobno są na to dobre badania i skuteczne leki.
Ilusiu, tak przy okazji, to jakie konkretnie badania sie robi, albo jakie Tobie robiono, aby sprawdzić zatoki? Bo ja ostatnio miałem taki epizod z bólem w okolicy oczu.Ilusia pisze:zatoki to ja akurat mam zdrowe
Tomy pisze:Ilusiu, tak przy okazji, to jakie konkretnie badania sie robi, albo jakie Tobie robiono, aby sprawdzić zatoki? Bo ja ostatnio miałem taki epizod z bólem w okolicy oczu.