Błąd ogólny - komunikat

Kierunkowskazy wskazujące jak poruszać się po forum i je użytkować

Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy

Zablokowany
atabe
Aktywny ✽✽✽
Posty: 655
Rejestracja: 28 kwie 2010, 10:31
Choroba: CD
województwo: mazowieckie
Lokalizacja: kobyla łąka

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: atabe » 28 lut 2017, 16:33

Ja w zupełnie innej sprawie. Po przeczytaniu postów i odhaczeniu jako przeczytane/ i w opcji 'posty nieprzeczytane' i w 'posty od ostatniej wizyty/, ciągle pojawiają mi się jako nieprzeczytane przy następnej wizycie na Forum. Czy można coś z tym zrobić?

Awatar użytkownika
Luki36
Aktywny ✽✽✽
Posty: 662
Rejestracja: 11 lip 2013, 11:32
Choroba: CU
województwo: zachodniopomorskie

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Luki36 » 28 lut 2017, 17:18

atabe pisze:Ja w zupełnie innej sprawie. Po przeczytaniu postów i odhaczeniu jako przeczytane/ i w opcji 'posty nieprzeczytane' i w 'posty od ostatniej wizyty/, ciągle pojawiają mi się jako nieprzeczytane przy następnej wizycie na Forum. Czy można coś z tym zrobić?
Nie.
Na razie, bez leków

Awatar użytkownika
Anette28
Junior Admin
Posty: 3556
Rejestracja: 16 lis 2008, 22:17
Choroba: CD
województwo: wielkopolskie
Lokalizacja: Holandia/Helmond
Kontakt:

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Anette28 » 28 lut 2017, 21:39

atabe pisze:Ja w zupełnie innej sprawie. Po przeczytaniu postów i odhaczeniu jako przeczytane/ i w opcji 'posty nieprzeczytane' i w 'posty od ostatniej wizyty/, ciągle pojawiają mi się jako nieprzeczytane przy następnej wizycie na Forum. Czy można coś z tym zrobić?
jeszcze nie, ale pracujemy nad tym, cierpliwości :roll:
~Nie ma sensu życia tylko życiu trzeba nadać sens~
*Hoe minder mensen weten, hoe beter ze leven*

CD od 2002
Ileostomia 18.11.2012

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2717
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 01 mar 2017, 01:51

Karaoke pisze:...

W tej sytuacji przychodzi mi tylko jeszcze jedna przyczyna tego zamieszania - myszka zwłaszcza jeżeli myszka jest przepięta z poprzedniego pc oraz gdy nie jest na kabelku.

Zwróć proszę uwagę na to, czy podczas najeżdżania kursorem myszki na menu (bądź linki) zmienia się ich wygląd (bez naciskania). Po najechaniu na elementy aktywne kursor myszki się zmienia, a w przypadku menu i linków dodatkowo następuje podkreślenie wskazanego elementu.

Jeżeli jeszcze raz zdarzą się problemy z menu spróbuj zastosować dość karkołomną metodę:
- po ustawieniu widoku strony na samej górze (i braku reakcji myszki) naciskaj tabulator i obserwuj ekran jak przesuwa się aktywne pole (u mnie to błękitna ramka)
- w momencie najechania na żądany element naciśnij enter
Jeżeli to zadziała to masz winowajcę.
To co na niebiesko podkreśliłem w cytacie przećwiczyłem i myszka po wskazaniu pokazuje w menu pokreślenie.

To co na brązowo podkreśliłem w cytacie wykonałem z enterem i głucho nadal

Piszę to na kompie nowym z Win10 i w trybie incognito w Google Chrome tuż po wykonaniu tych podpowiedzi o 1.49.
Menu głuche w zwykłym trybie :smutny:

Awatar użytkownika
Karaoke
Aktywny ✽✽✽
Posty: 501
Rejestracja: 25 mar 2007, 23:18
Choroba: CD u dziecka
województwo: dolnośląskie
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Karaoke » 02 mar 2017, 21:38

No to jesteś w ...
... kropce :wink:

Przykro, ale brak mi tymczasowo pomysłów :smutny:
====

Pojawiło się jednak światełko... forum zyskało nowy silnik i skończą się kłopoty :)

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2717
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 06 mar 2017, 00:42

Jest już OK ...na Win10 w Google Chrome

Menu działa - nie jest głuche
a poza tym u mnie Forum ma nową szatę graficzną w moim Win 10 - wyświetla inaczej dane choć schemat wyświetlania podobny.
Jest też OK na Win7 w Google Chrome szata graficzna new choć konstrukcyjnie podobna do starej ale taka jak pod Win10 - wpis godz 00.07
7.03. 2017
Nowy silnik coraz bardziej mi się podoba
Ps.

Na starym komputerze z Ubuntu 14 też jest OK - 10.03.2017 20.13

Jacekx
Znawca ❃❃
Posty: 2717
Rejestracja: 29 lip 2006, 21:24
Choroba: CU
województwo: pomorskie
Lokalizacja: Gdańsk

Re: Błąd ogólny - komunikat

Post autor: Jacekx » 15 kwie 2017, 21:19

Sorry może by zamknąć Drodzy Moderatorzy Temat bo on dotyczył głównie starego silnika Forum
a to już Historia.

Zablokowany

Wróć do „FAQ”