Aga83 pisze:Witajcie, melunia ogromne gratulacje!!!! Co u Was? Jak z karmieniem?
Tym mamusiom, które niedawno sie dowiedziały równiez gratuluję!!!!
a co u nas... dziś byliśmy u dziecięcego gastrologa z nasza Anią 5 tygodniowa, poniewaz od 3 tygodni ma krew w kupce. To samo było ze starsza siostrą, na moje pytanie dlaczego te moje dziewczyny tak mają, lekarka powiedziała, że moja zachwiana immunologia została przekazana im w czasie ciąży, również karmienie piersią podczas zaostrzenia mogło to spowodowac, w sensie, że moje mleko mogło szkodzić...
Powiedziała, że nie jest to choroba genetyczna ale uwarunkowana rodzinnie, tzn, ze mamy wspólną florę bakteryjną
Strasza córka ma 2,5 roku i mamy połozyc ja do szpitala na jeden dzień, by sprawdzić czy wszystko ok z jej immunologią, te same badania za jakis czas mamy zrobić młodszej
Dla młodszej mamy probiotyki, nadal ma być na nutramigenie LGG
No i jeszcze lekarka mi powiedziała bym próbowała zmienić te sulfasalazynę, bo uszkadza wątrobę i nerki, a ja nie zrozumiałam i pytam moje czy dzieci? A ona, że jak moje to i dzieci, bo jakiś składnik tego leku - nie pamietam nazwy przechodził przez łozysko...No i wspominała o superprobiotyku, tym samaym o którym mówiła moja gastrolog VSL, chyba go kupie, on około 100 zł kosztuje
Jakaś dolina mnie ogarnęła po tej wizycie, no i jeszcze podobno mamy wzmożone napięcie mięśniowe i mamy ćwiczyć...
witajcie mamusie i przyszle mamusie:-)
u mnie dalej w normie, pozatym ze cos mnie flaczek pobolewa, zwlaszcza jak siedze, czyli pewnie koniec jelitka, mam andzieje ze nie bedzie gorzej i obejdzie sie bez rzutu. bylam na weselu, a za mocno nie szalalam, obawa
Aga83 glowa do gory, napewno bedzie z coreczkami wszytsko w porzadku, oczywiscie gratuluje corci

jestesmy z Tobą myslami pozytywnie
gacuniaja bralam metypred ale nie wciazy, ale lepiej bedzie jak dawkowanie i sposob brania z lekarzem skonsultujesz, niestety nie pomoge Ci co do lekarza w Nowej Soli, ja jezdzilam do Wrocka i tam mialam fajnego dobrego specjaliste, ale metypred zostal wciagniety u mnie pare lat temu jak mialam zaostrzenie wraz a azą
Agula84 glowa do gory niedlugo bedziesz miec ten okres mdlosci za sobaa przede mna jeszce wszytsko, choc narazie ich nie mam, fajnie zeby tak pozostalo, jedynie straszny rollerkoaster emocjonalny

i bol plecow
trzymajcie sie dziewczyny papa
CU od 2002r.: Salofalk 3x2 500mg, azathiopryna 3x 1 50 mg, sorbifer, kwas foliowy,