Wy też nie bierzecie leków przeciwbólowych?
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
MIGRENA.COM.PLfiesta pisze:Jakie to leki? i jaka to strona?
To może być skutek złego krążenia i nie jest to dobre, ja zwykle śpię w skarpetkach, bo mam takie zimne stopy, że bym nie zasnęła.fiesta pisze:Mam chłodne ręce i stopy
Lekarz powiedział mu, że branie tabletek przeciwbólowych nasila chorobę - że od tego na pewno miał biegunki. Bardzo mnie to zastanowiło, bo on odkąd pamiętam brał leki przeciwbólowe. A on ma wysokie ciśnienie.Ale teraz bierze codziennie też tabletki od nadciśnienia. On przynajmniej raz na 2 tygodnie ma migrenę.I też głowa mu cała promieniuje i z tyłu. Kiedyś jak go dopadała migrena i żadne leki nie pomagały, to przyjeżdżało pogotowie i dostawał zastrzyk dwuskładnikowy jakiś i zaraz przechodziło. Ale w Olsztynie nie kwapią się, żeby przyjechać dać zastrzykmanka pisze:Ranka oczywiście jak zwykle ma rację, muszę powiedzieć że też mam problem z migrenąi niestety też łykam różne środki przeciwbólowe, na razie nie szkodzą mi zbyt poważnie, ale wiem że kiedyś może się to odbić nie tylko na flaczkach
ale ci którzy mają problemy z bolami migrenowymi wiedzą że bez pomocy przeciwbólowców przeważnie nie można dać sobie rady
![]()
Julio, nie wiem jak twój narzeczony, ale ja jak mnie zaczyna ćmić i czuję pierwsze objawy migreny to kładę się z zimnym okładem na oczach i czasem pomaga, ale zareagować trzeba szybko + jakiś czasem nawet mały apap i można wytrzymać , ale reakcja musi być naprawdę szybka, bo jeżeli poczekam choćby 5-10 min za długo to już ... aż nie chcę o tym myśleć
i jelitkaPiciu pisze:Na pewno tabletki nie wywołują CU/CD. Mogą natomiast podrażnić żołądek.