pytanie proste ponizej wyjasnienie jak komus chce sie czytac:
----------------------------------
jakie skutki uboczne i na co zwracac uwage (badania krwi i inne) przy braniu stalym wiekszej dawki asamaxu? Maxymalna to 4 g ja biore 5 gram. Metabolizuje sie w watrobie, wydala w nerkach. Czy cos jeszcze? jakie moga być tego skutki? Czy ktoś coś słyszał?
----------------------------------
Wiec,
jestem duzy (rurke tez mam duza), bralem do tej pory asamax 4g na dobe, czasem sulfe w tej dawce lub mieszalem oba.
Otoz okazalo sie ze jak mieszalem bylo ok (malo klocków dziennie i przy tym duzych, stalych - prawdziwie meskich)
jednak sulfy nie moge za duzo brac - bo tak mnie zatruwa ze szok, caly czas kac, mozg jak jaszczurka itd.
wiec moja wspaniala swoimi tytulami (ale nie madroscia) doktorka z katowic (Ewa *******-********** - NIE POLECAM - zna sie na gornych rurach nie dolnych

byl jeszcze jeden powod - bylem po kolanko i wynik - cu poszerzylo sie i skurczylo (czyli ostry stan sie skurczyl - ale troszeczke jakby slad ,że jeszcze nie jest super normalnie jak w rurce zostal) - ale o tym ponizej
Rezultat po imuranie jak po mieszance powyzej opisanej. Dodatkowy skutek - dziwne krwawienie (bardzo jasna krew).
Oczywiscie dr. sHAbilitowana nie wiedziala co sie dzieje. Bla bla, ze przejdzie i inne pierdoly i dala mi bakterie.
Uratowalo mnie jedno slowo doktora Kaczora ktory kolanko mi robil.
Prawdopodobnie dieta.
I co sie okazalo:
Imuran ma laktoze - wiec krwawienie.
Choroba lekko sie poszerzyla- bo wczesniej codziennie pilem kawe z mlekiem rano - ale stan zapalny sie zmniejszyl bo przeszedlem w tym czasie z 3 g na 4 asamaxu.
Aha bakterie tez sa na laktozie.
Ale w sumie tego mogla nie wiedziec, iż zazwyczaj robi sie w duzej liczbie przypadkow nie trawienie laktozy a krwawienie moze nie byc tylko z zaostrzenie ale wlasnie z laktozy.
Oczywiscie do tego musialem dojsc sam.
Czulem rowniez ze 4 g to ciut za malo, brakuje troszke (a sulfy nie moge).
wiec zwiekszylem dawke do 5 g i.... odstawilem mleko.
Rewelacja - jem takie rzeczy, od ktorych wylasowalby sie mozg wiekszosci lekarzy, kąszę pizze, zagryzam kurkurydzą, a na kolacje chleb z pomidorem i cebula... zapijam ciemnym fermentujacym piwem nie pasteryzowanym.
I wszystko gra (oczywiscie po takiej mieszance lekkie zdziwienie rurki ale ok)
1-2 razy w kibelku, klocek to klocek itd.
Wezme troszke mleka od razu specyficzne krwawienie - bardzo jasne. lub np. gdy ide profilaktycznie puscic cyklon b do kibelka, wtedy z nim pare kropel jasnej krwi.
Jak poznac krwawienie laktozowe
Np lody - pierwsze krwawienie po 4-5 godzinach, przechodzi po dobie.
Jeszcze jedna rzecz - jezeli jestes uczulony na laktoze- wtedy w cu masz jakby dwa kolory krwi, np kupka obsmarowana ciemniejsza a oprocz tego jakby wyciek jasniejszej, lub calkowice na kibelku troche jasnej i troche ciemniejszej (lub innej) - informowalem o tym pania doktor - ale odpowiedz z domyslem - co ty mi tu pitolisz.