Myślę, że spokojnie można stosować oba leki jednocześnie. Zresztą brałaś już encorton z czopkami salofalku, a wlewka ma tę samą substancję czynną mesalazynę i w podobnej dawce co dwa czopki salofalku, tylko podane w formie płynnej.kara pisze:a czy orientujecie się czy WLEWKI z Salofalku można brać z encortonem???????? czy tych lekarstw nie można brać jednocześnie.
Salofalk we wlewkach
Moderatorzy: Anette28, Moderatorzy
-
- Doświadczony ❃
- Choroba: CU
- województwo: śląskie
Re: Salofalk we wlewkach
- pumeksior
- Debiutant ✽
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
magdalene, dzieki wielkie za info! 

- pumeksior
- Debiutant ✽
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
magdalene, ehh wytrzymalem god
zine

-
- Początkujący ✽✽
- województwo: warmińsko-mazurskie
O Twoich problemach i wątpliwościach podobnych Tobie pisaliśmy m.in. tutaj:
viewtopic.php?p=115749&highlight=#115749
viewtopic.php?p=33626&highlight=#33626
viewtopic.php?p=39633&highlight=#39633
Owocnej lektury.
Ukłony, MJ.
viewtopic.php?p=115749&highlight=#115749
viewtopic.php?p=33626&highlight=#33626
viewtopic.php?p=39633&highlight=#39633
Owocnej lektury.
Ukłony, MJ.
- KrzysiekŻyrek
- Aktywny ✽✽✽
- Choroba: CD
- województwo: śląskie
- Kontakt:
naszczescie ja nie musze wlewek robic nie wyobrazam sobie tego i nie wiedzialbym jak je robic 

LEKI:\ pentaza 3x 2 po 0,5g, Immuran 75mg,, encorton 15mg
http://owczarekniemiecki.com/
Moja ulubiona gra na zabicie czasu: www.wildguns.pl gram na servie 9
http://owczarekniemiecki.com/
Moja ulubiona gra na zabicie czasu: www.wildguns.pl gram na servie 9
- Lvica
- Początkujący ✽✽
- województwo: pomorskie
Witam.
Biorę wlewki z salofalku od grudnia 2009 razem z salofalkiem 500 w tabletkach 3x2. Na początku lekarz mi zaproponował żebym je robiła tylko w weekendy, była lekka poprawa. Po miesiącu miałam brać co drugi dzień. Robiłam tak przez miesiąc. Poprawa niestety była tylko delikatna, mniej biegunek ale cały czas mam śluz i krew. Po zaaplikowaniu wlewki, nie wiem czemu, ale czułam jak mnie mdli i buzuje w brzuchu - może dlatego, że podawałam ją około jednej minuty a z tego co czytam tutaj, to trzeba wolniej
Po miesiącu przerwy zaczęłam je brać ponownie i jest dużo lepiej. Dalej przy każdej wizycie w wc oddaje śluz ale krew już rzadziej i zdecydowanie mam mniej biegunek.
Mam nadzieją, że moje zaostrzenie dobiega końca. Trzeba optymistą być 
Biorę wlewki z salofalku od grudnia 2009 razem z salofalkiem 500 w tabletkach 3x2. Na początku lekarz mi zaproponował żebym je robiła tylko w weekendy, była lekka poprawa. Po miesiącu miałam brać co drugi dzień. Robiłam tak przez miesiąc. Poprawa niestety była tylko delikatna, mniej biegunek ale cały czas mam śluz i krew. Po zaaplikowaniu wlewki, nie wiem czemu, ale czułam jak mnie mdli i buzuje w brzuchu - może dlatego, że podawałam ją około jednej minuty a z tego co czytam tutaj, to trzeba wolniej

Pozdrawiam.
Lvica.
CU od 2005r
Salofalk 500 tabletki 3x2, wlewki i czopki salofalk,
od 14.07.2014 zmiana - po raz pierwszy wlaczone
leczenie sterydowe:metypred 12/4/0 i schodze,
imuran 50/50/50.
REMISJA
Lvica.
CU od 2005r
imuran 50/50/50.
REMISJA

-
- Debiutant ✽
- województwo: kujawsko-pomorskie
jak długo stosowaliście wlewki w salofalku
???

- obyty.z.cu
- Doradca CU
- województwo: wielkopolskie
to zalezy od stanu jelit,do czasu az zadzialalo i ciut dluzejkara pisze:jak długo stosowaliście

Ostatnio bralem 14 szt. zawsze wieczorem na noc,wtedy dluzej sie ja utrzymywalo,pozniej 3 szt. co drugi dzien, pozniej 4 szt. co 3 dzien .
Stan ostry sie skonczyl, tyle, ze wszystko zalezy od stanu jelit...
nie zawsze oznacza to zaleczenie niestety

„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
- Lemoni
- Doświadczony ❃
- województwo: -- poza Polską --
- Kontakt:
Przeglądnełam forum ale nie widziałam podejmowania tematu salofalku wlewkowego od strony bardziej fizjologicznej (nieciekawej, ok). Wczoraj pierwszy raz zaaplikowałam, na noc. Spałam z 6 godzin może. Myślałam, że bardziej się wchłonie, ale potem przy wizycie w toalecie zamiast tradycyjnej krwi w towarzystwie kału bryzgał ten salofalk, taki mazisty, jasny... I okropnie to pachnie:(
Kurczę, branie wlewek jest bardziej problematyczne niż myślałam. Też to wygląda u Was w ten sposób? Wybaczcie dokładny opis ale czasem trzeba
Kurczę, branie wlewek jest bardziej problematyczne niż myślałam. Też to wygląda u Was w ten sposób? Wybaczcie dokładny opis ale czasem trzeba

- obyty.z.cu
- Doradca CU
Lemoni, sorki,ale mam pytanie:Lemoni pisze: Myślałam, że bardziej się wchłonie, ale potem przy wizycie w toalecie zamiast
skad wiesz czy substancja czynna sie nie uwolnila i dziala juz poza jelitem?
przeciez te lekarstwo nie dziala na jelito jak np.balsam na cialo,to troche inaczej dziala.
Wydalilas zas to co pozostalo w jelicie,pewnie z domieszka sluzu,sama wlewka jest tez taka substancja zageszczona.
Wierz mi,te wlewki pomagaja,efekty beda ,tylko utrzymuj systematyczne branie przez minimum 7 wlewek.
Jesli utrzymalas wlewke 6 godzin

Ci mlodzi sa tacy niecierpliwi

Bedzie dobrze,tylko pamietaj tez o tabletkach.
„Przytulanie jest zdrowe. Wspomaga system immunologiczny, utrzymuje człowieka w dobrym zdrowiu, leczy depresje, redukuje stres, przywołuje sen, odmładza, orzeźwia, nie ma przykrych skutków ubocznych, jest więc po prostu cudownym lekiem ..."Każda droga zaczyna się od pierwszego kroku" . https://senmaluszka.pl
- Lemoni
- Doświadczony ❃
- województwo: -- poza Polską --
- Kontakt:
wiem, wiem, po prostu po wlewce było mniej fajnie niż przed:D
martwię się, nie ma się co dziwić:]
martwię się, nie ma się co dziwić:]
-
- Znawca ❃❃
- co przez to rozumiesz? Pogorszyła się Tobie?Lemoni pisze: po wlewce było mniej fajnie niż przed
Musisz przynajmmniej troche wlewek pobrać , i dać czas do zadziałania leku, aby były efekty.
Trzymam kciuki, aby wlewki Tobie pomogły

-
- Początkujący ✽✽
- województwo: mazowieckie
Z góry przepraszam za obrazowość, ale mam problem z tymi wlewkami.
Mam zaostrzenie od kilku dni i chcę sobie jakośz nim poradzić. Biorę codziennie wlewki, ale zamiast się rozporwadzić po jelicie, to wiem, że zostaje tylko 'na dole', bo blokuje ją uformowany kał. Mam problem z załatwianiem się, no bo pomimo tego, że mam biegunkę, to trochę też uformowuje się kał, z tym że nie mogę go wydalić w odróżnieniu do tej biegunki
W ciągu dnia poleci trochę, ale generalnie to jest na zasadzie zatwardzenia. Nie wiem czy ktoś to zrozumie bo pokrętnie wytłumaczyłam
Chciałabym żeby ten Salofalk się porozpływał tam, ale zostaje tylko na tym dole i w efekcie zaostrzenie mi się cały czas pogłębia 
Mam zaostrzenie od kilku dni i chcę sobie jakośz nim poradzić. Biorę codziennie wlewki, ale zamiast się rozporwadzić po jelicie, to wiem, że zostaje tylko 'na dole', bo blokuje ją uformowany kał. Mam problem z załatwianiem się, no bo pomimo tego, że mam biegunkę, to trochę też uformowuje się kał, z tym że nie mogę go wydalić w odróżnieniu do tej biegunki

- Lvica
- Początkujący ✽✽
- województwo: pomorskie
Przyznam, że mi wlewki pomagają. Aplikuje na noc, co drugi, trzeci dzień, bardzo powoli. Zmniejsza mi się ilość krwi w kale, śluzu nadal wydalam dużo, ale ilość biegunek mi spada i czasami oddaje normalny kał. Ale pierwsze efekty widzę dopiero przy pryzmowaniu trzeciego opakowania.
Może spróbuj co drugi dzień... życzę powodzenia.
Może spróbuj co drugi dzień... życzę powodzenia.
Pozdrawiam.
Lvica.
CU od 2005r
imuran 50/50/50.
REMISJA
Lvica.
CU od 2005r
imuran 50/50/50.
REMISJA

- dariah4
- Aktywny ✽✽✽
Biorę drugie opakowanie wlewek i myślałam, że to już jest długo, ale z tego co przeczytałam niektórzy przyjmowali je dłużej. Tylko trochę się martwię, bo jak brałam je ostatnim razem to jakoś szybciej mi pomogły. Niby stolec raz dziennie i powoli chyba robi się normalny, ale cały czas jest krew.
Czy może być tak, że tym razem będę musiała dłużej je brać żeby była jakaś większa poprawa?

Leki: Asamax 500 4x2
" [...] twoje blizny są twoją siłą."
Paul Coelho
" [...] twoje blizny są twoją siłą."
Paul Coelho